Реклама / Ads
5| 2855 |05.06.2023 НОВИНИ

Явор Гечев: Ние не трябва да сме мижитурки в Европа

.
Източник: Стопкадър: bTV
Ние не трябва да сме мижитурки в Европа. Трябва да отстояваме собствените си интереси. Капацитетът на ”Капитан Андреево” ще се удвои и утрои. Пунктът на ”Лесово” също ще се разшири. Дървата - много бяха разговорите, че хората ще останат на студено. Ние овладяхме цените в сектора. Плащанията по Плана за възстановяване и устойчивост са в 4-та фаза. В момента този План е пред отваряне. Системата е все още крехка, което значи, че нещата не са безвъзвратни.
 

Това заяви в предаването "Лице в лице" по bTV служебният министър на земеделието Явор Гечев.


Той сподели, че познава добре бъдещия земеделски министър, пожелава му успех и вярва, че той ще получи приемственост.

 

Запитан как ще коментира факта, че председателят на Съюза на говедовъдите алармира, че от бранша не могат да изнасят стоката си, Гечев каза следното:

 

"Не е точно така, има различни мерки в различни сектори. Няма липса на ваксини. Може би трябва да обърнем внимание на конкретни факти. Най-големият проблем с говедовъдите е с цените на млякото. Трябва да се вземат мерки по отношение на сухото мляко. Това, че искахме забрана на вноса от Украйна по отношение на суха храна, това е пробългарска политика. Проблемите никога не почват с един министър, затова се надявам да има приемственост и да може да се работи ефективно", отбеляза той.

 

"Аз бях тежко обвиняван, че правихме проверки за всичко, което се внася. Ролята на един земеделски министър е да пази интересите на българските производители. Трябва да има сериозен контрол. Ние спряхме една значителна част от вноса на сухо мляко. Под 10% е годишната инфлация, което е значимо постижение", похвали се Гечев.

 

Министърът подчерта, че по-проевропейско правителство от служебното не е имало.

 

"Беше направена пълна диверсификация по отношение на газта. Ако някой може да нарече проруска политиката, която Полша осъществява по отношение на зърното, нека го направи. Националните интереси са най-важни. Ние направихме много неща по отношение на проевропейските ценности", категоричен бе Гечев.

 

Той изрази мнение, че ние не трябва да сме мижитурки в Европа.

 

"Трябва да отстояваме собствените си интереси. Капацитетът на "Капитан Андреево" ще се удвои и утрои. Пунктът на "Лесово" също ще се разшири. По отношение на дървата - много бяха разговорите, че хората ще останат на студено. Ние овладяхме цените в сектора. Плащанията по Плана за възстановяване и устойчивост са в 4-та фаза. В момента този План е пред отваряне. Системата е все още крехка, което значи, че нещата не са безвъзвратни. Ако следващият министър иска помощ, той ще я получи", каза още министърът.

 

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 1| 2873 |05.06.2023 Вера Йоурова: Социалните мрежи трябва да имат екипи на всички европейски езици . 27| 3235 |04.06.2023 Христо Иванов: Трябва да има конституционна промяна, защото правосъдието е имунната система на обществото ни . 10| 3082 |02.06.2023 Любомир Аламанов: На 2-и юни можем само да кажем, че трябва да се пазим от Псевдопатриотите . 2| 2736 |02.06.2023 Антъни Блинкен: Украйна трябва не само да оцелее, но и да процъфтява

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
Реклама / Ads