Реклама / Ads
5| 6574 |28.10.2020 НОВИНИ

Икономист: Данъците на малкия бизнес тръгват надолу, а заплатите на държавните служители се покачват

.
Кирил Петков
Данъците на малкия и среден бизнес тръгват надолу, а заплатите на държавните служители се покачват. Залъгваме до март пенсионерите с 50 лева, даваме на калпак на всяко дете по 40 лева, увеличаваме на държавните служители парите и взимаме от дребния бизнес и хората с най-ниски заплати. Това каза Кирил Петков пред Люба Кулезич в „Честно казано“ по Евроком.
 

Това каза Кирил Петков пред Люба Кулезич в „Честно казано“ по Евроком. Нито виждам реформи, нито виждам мерки за намаляване на корупцията. Реално преразпределят парите по един много неефикасен начин. Казват, че бюджетът е пандемичен, а не е заложено да се купи ваксина за всеки човек. Тук се плаща за групите хора, които правителството чака да гласуват за тях. 

 

Бюджетът ми се струва нереалистичен, залага икономиката да расте с 4,5 процента. Приходите в този бюджет се качват над 10 процента. Дори и данъците и ДДС-то се покачват. Това е рачешка задача. Разходите са били направени и те се качват с 9 процента. Те са направили нереалистични приходи, за да не изглежда дупката от 9 милиарда. Дупката в бюджета ще е минимум 7 милиарда и аз и моите деца ще ги плащаме.

 

Тези 50 лева се изплащат до март и спират. Това е толкова очеваден начин да се залъже част от населението с  пандемични мерки. Има едни 318 млн. които са платени, залъгвайки пенсионерите. Дават се пали на калпак на децата. 40 лева на калпак. Не се чувствам добре да ми дават по 40 лева на всяко дете, аз имам три деца.

 

Следващата мярка е, че се увеличават разходите на държавни служители с 11 процента. Това са над 1 млрд. лева. А се покачва минималната работна заплата. Ние взимаме от най-бедното население и малкия бизнес и ги прехвърляме в заплати на държавни служители. Ние с над 2 млрд. ще вдигнем данъците на дребния бизнес.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 2| 4263 |27.10.2020 Икономист: До 80% от чуждестранните туристи няма да посетят зимните ни курорти . 23| 5784 |19.10.2020 Икономист: Не можеш дългосрочно да раздаваш пари от държавния бюджет . 20| 13852 |04.10.2020 Икономист: Неуважаема г-жо Сачева, не си служете с неистини . 2| 6845 |25.09.2020 Малкият син на Милен Цветков с онлайн рубрика(видео)

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads