Реклама / Ads
22| 5626 |24.06.2014 НОВИНИ

Икономисти: Инсценировка удари добре капитализирана банка

.
Владимир Каролев
По ликвидност КТБ е много добре капитализирана, заяви по НТВ Владимир Каролев. Той разкритикува журналистката Илияна Беновска, че не задава въпросите си към БНБ по редния начин.
 

Ръководството на БНБ проспа цяла неделя, за да отреагира, за мен съвсем умишлено, каза на свой ред икономистът Кольо Парамов. Смятате, че е било инсценировка ли, попита водещата А. Цолова. Точно така, отвърна той.

Няма проблеми за спестяванията на хората и фирмите в КТБ, тя няма да фалира и не е тръгнала към фалит, обясни Каролев.

Доста произволно се спекулира с това, което държавата има като пари на държавни дружества, каза Руси Статков от АП. Има и критерии, свързани с лихва и цена. 130 милиона пари на дружества има в КТБ; те не са теглени панически, но тъй като ние знаем много добре, че трябва да се пази спокойствие, у нас паника се появи. Има наличие на медийна  атака, при това не от една година, посочи той и напомни, че атака е имало и преди.

От 1993 до 2011 Булгартабак холдинг беше в процес на приватизация. Беше констатирана междувременно липса на политическа воля за това. През 2011 г. привидно  имаше спазване на закона, обясни Статков. Сделката трябваше да е прозрачна, а тя не беше такава; трябваше да има равнопоставеност на инвеститорите, а тогава беше проспано разделянето на инвеститорите на стратегически и финансови; трябваше да има икономическа ефективност, т.е. да се изпълнят целите, а това не стана - цената беше определена като пазарна, без да я видим. Тази цена беше няколко пъти по-ниска. Официално купувач беше австрийско дружество, зад което стои лондонска фирма, а зад нея - руснаци, обобщи Статков. Важното е кой даде баницата; Борисов и Трайков тогава казаха, че са доволни от сделката, припомни той.

Хората да са спокойни, няма да им изчезнат парите от банката, успокоиха и тримата икономисти.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 5324 |27.05.2014 Гръм удари деветгодишно дете под орех . 37| 5314 |20.05.2014 Цачева за напусналия депутат: Научили сме се вече на удари под кръста . 48| 8600 |18.05.2014 Полк. Г.Гергинов:Който удари пръв, ще загине втори, война няма да има . 1| 5166 |17.05.2014 Удари часът на "Нощта на музеите" - десето издание

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads