Реклама / Ads
48| 8580 |18.05.2014 НОВИНИ

Полк. Г.Гергинов:Който удари пръв, ще загине втори, война няма да има

.
Няма да има война между великите сили, докато те разполагат с ядрено оръжие. Ситуацията с тези оръжия е такава, че който удари първи, ще загине втори. Това каза пред "Всяка неделя" по Нова телевизия ракетчикът, полковник от резерва, Гергин Гергинов.
 

Настоящата криза в Украйна е била "репетирана" на военно учение, проведено от Пентагона още през 2002 г. По думите на военния експерт са били разиграни масирани военни удари, както се полага в реална бойна обстановка, за да може да защити НАТО един свой партньор като Украйна, добави той.

Според него обаче се разработва термоядрено оръжие, което има същата ударна мощ както ядреното, но не се отделя радиация. Ако това оръжие види бял свят, възможността за война между великите сили става напълно реална, категоричен бе полк. Гергинов.

Той заяви, че ако НАТО продължи да изгражда бази все по-близо до Русия, обстановката ще се нагнети още повече и Москва “няма да остави нещата така”, а ще изведе на по-предни позиции военната си мощ. Това, което сега се случва в Украйна е подготвителен период за бъдеща война между великите сили, каза още военният експерт.

Според него, в Украйна има вече загинали 13 американски войници, те са били в един от свалените вертолети, но засега САЩ отказват да признаят това и да си вземат труповете на загиналите. Руските служби също работят там, но много по-тихо и дискретно.

Полковник Гергинов каза още, че НАТО има предимство в брой на оръжия и личен състав.води като количество, но не и по качество.Според него руският войник превъзхожда натовския като мотивация."Руският войник може да го застреляш, но за да падне трябва да го бутнеш..", цитира той Бисмарк.

Той разказа, че руският СУ-24, който прелетя над американския военен кораб „Доналд Кук” е имал специално устройство, което е блокирало радиолокаторите и направило невъзможно изстрелването на ракетите. При полета на руския самолет на малка височина е имало невъобразим шум и когато военният кораб пристигнал в Констанца, част от екипажът му е подал рапорт за освобождаване от служба. Явно, са разбрали, че тяхното въоръжение не е толкова сигурно и надеждно, смята Гергинов.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 1| 5155 |17.05.2014 Удари часът на "Нощта на музеите" - десето издание . 2| 6570 |28.04.2014 Удариха "Практикер" за дъмпинг . 7| 6370 |25.04.2014 Цветан Антов от АБВ: Очаквам удари под кръста . 20| 4869 |24.04.2014 Цветанов:БСП пак ще заложи на удари под кръста

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads