Реклама / Ads
0| 2246 |03.08.2022 НОВИНИ

Да се икономизира политиката, а не да се политизира икономиката иска В. Велев

.
Ще поискаме да си изпълняват клетвата, да спазват клетвата – във всички свои действия да се ръководят от интересите на народа. Да правят това, което е най-добре за България, за българския народ, а не това, което е най-добре за новия голям брат, още по-малко това, което е най-зле за предишния голям брат.

Това заяви в интервю за БНР председателят на Асоциацията на индустриалния капитал Васил Велев.

 

"Ще поискаме да се икономизира политиката, а не да се политизира икономиката и българските интереси да се отстояват навсякъде, където България участва – в ЕС, в НАТО”, посочи още Велев. 

 

Той посочи 5 конкретни задачи, които бизнесът ще постави. Сред тях са програмата за компенсации за високите цени на електроенергията за небитовите потребители, чието изпълнение според него не е гарантирано, както и сигурността и цената на доставките на природен газ, защото по думите му осигуреността с газ към момента е 28% от потребностите.

 

При запазване на подаването на газ, но при високи цени, дейността на предприятията ще се ограничи, предупреди Велев.

 

"До съкращения се прибягва в краен случай. Най-напред ще има отпуски, намаляване на възнагражденията. Съкращението е малко преди фалита. Ние не искаме да се стига дотам и има начини това да бъде избегнато”, заяви Велев.


Друга задача е Планът за възстановяване и оперативните програми, защото в последните 2 години имаме срив на инвестициите в страната, отбеляза Васил Велев.


Четвъртата и петата задача касаят най-пострадалите поради недобро управление браншове – инфраструктурното строителство и транспортния бранш, уточни той.

Тези танкери са мираж, потвърди позицията си Васил Велев за анонсираните в последните дни н астария кабинет танкери с втечнен газ.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 2523 |13.07.2022 Пенкова: Интерпретация на г-н Здеховски оставя усещането за политизиране на случая с чекмеджетата на Борисов . 0| 2763 |11.06.2022 Проблемът бил, че историците в София политизират работата на комисията според Ковачевски . 0| 2775 |07.04.2022 Правосъдното министерство: Случаят със заплахата срещу магистрат да не се политизира . 0| 2617 |09.03.2022 НС обсъжда законопроект за деполитизирането на училищното образование
Реклама / Ads