Реклама / Ads
0| 3082 |13.07.2022 НОВИНИ

Пенкова: Интерпретация на г-н Здеховски оставя усещането за политизиране на случая с чекмеджетата на Борисов

.
Цветелина Пенкова
Недопустимо е главният прокурор на България да изпраща само до един член на Европейския парламент, и то от определена политическа сила - ЕНП, факти и обстоятелства за „експертизи“, които не са станали достояние на членовете на делегацията, която посети България, нито на Комисията по бюджетен контрол.
 

Това заяви евродепутатът от Групата на Прогресивния алианс на социалистите и демократите Цветелина Пенкова, която е член на Комисията по бюджетен контрол и член на делегацията по повод изявленията на г-н Томас Здеховски за снимките на златото и парите в чекмеджетата на Бойко Борисов.  

 

„Недопустимо е селективното изпращане на информация от българските власти до   представители само на определена политическа сила. Недопостумо е да се споделя противоречива информация, която не е официално становище на прокуратурата, без предварителното знание на членовете на комисията в точки, нефигуриращи в дневния ред на заседанието“, обясни тя. 

 

Според нея „поведението на г-н Здеховски хвърля сянка върху интегритета на Европейския парламент, тъй като е правно неприемливо публично да се споделят доказателства в текущо разследване, без съгласието на съдебния орган“.

 

Цветелина Пенкова е обезпокоена, че това може да опорочи съдебния процес и да има неправомерно влияние върху съдебните органи.

 

„Свободната интерпретация на г-н Здеховски на непублични документи и кореспонденция оставя усещането за политизиране на случая в условията на политическа криза в България“, смята Пенкова.

 

За контакт с Групата на Прогресивния алианс на социалистите и демократите в ЕП: https://www.socialistsanddemocrats.eu/


.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 10357 |13.07.2022 На Здеховски не му дреме за българите, но защо Дончев се чуди за Винету, като знае че всичко е манипулация . 0| 3014 |06.07.2022 Цветелина Пенкова: След двегодишни усилия убедихме ЕП да се признае ядрената енергия за зелена . 0| 3413 |16.05.2022 Цветелина Пенкова: ЕС трябва да бъде лидер във воденето на преговори за прекратяване на войната в Украйна . 0| 2851 |12.05.2022 Цветелина Пенкова: С ядрената енергетика към зелено и устойчиво бъдеще

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads