Реклама / Ads
9| 4715 |25.03.2020 НОВИНИ

Илиан Василев: Съществуването на МЕС е нужно. Това е второ мнение

.
Илиан Василев
Има нужда от медицинския съвет или поне от концентрирана медицинска експертиза. Ще последва и икономически или бизнес съвет, което разбира се ще разгневи работодателите, защото те ще се припознаят като такива.
 

Не го разглеждам от гледна точка на конфронтацията с Щаба. По принцип и щаба не е по закона за защита от бедствията и авариите, а е някакъв неясен консултативен орган. По закона трябва да бъде оглавен от заместник министър председател.

 

Напълно логично е да има специалисти от различни области, и те да говорят лично, а не през една глава генерал Мутафчийски. Стана ясно, че масовите тестове са задължителни за управление на кризата. И това като начало и като професионално мнение е достатъчно за да се оцени като положително съществуването на този МЕС. Да не забравяме че в щаба са главния здравен инспектор, който ни увешаваше преди месец и половина че няма начина заразата да стигне до нас. И генерала е хирург.

 

Да не говорим че трябва второ мнение, тъй като Мутафчийски скри тестовете за себе си - 8000 бързи теста, с което лиши клиничните лаборатории от възможност да го правят. Иска човекът да си контролира информацията от едно място.


И вие като ходите на лекар търсите второ мнение, да не говорим при справянето с криза.

Наличието на собствена информационна политика е логично, какво очаквате, да разчитат на информационната политика на щаба, която нямаше да направи възможно мнението на професор Аргирова и доцент Мангъров?

 

Борисов просто иска да бъде сигурен че има с какво да балансира Мутафчийски.

Намирам това за напълно положително.

 

Да, има дискомфорт за щаба, и медиите ще го раздухват, както направи представителя на ПИК, но това няма никакво значение, когато кризата е дълбока и засяга всички.

 

Сравнете професионализма и експертността на МЕС с тази на щаба? Няма сравнение.

 

Докато се придържат към медицинската страна трудно ще могат да бъдат атакувани.

 

Facebook, Илиан Василев




Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 11| 7196 |23.03.2020 Илиян Василев: За Борисов положението става от ”трън на глог”. . 17| 14926 |20.03.2020 Илиан Василев: Гешев се опитва да прави преврат. Спрете го! . 5| 11033 |20.03.2020 Илиан Василев: Д-р Меджидиев е прокурор по манталитет . 52| 12497 |19.03.2020 Илиян Василев: Години ще се оправяме от решенията, които вземат днес управленците

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads