Реклама / Ads
0| 3372 |19.05.2022 НОВИНИ

Илия Налбантов: Мит, опорка на Путин е, че в Мариупол цивилни са били жив щит

.
Илия Налбантов
“Мариупол беше сринат чисто символично, за да се наложи руската воля по един безпрецедентен начин. Там те използваха включително забранени по международното право оръжия като фосфорните бомби. Има едни мит, че украинските военнослужещи са използвали местното население като жив щит. Тази опорка на пропагандата на Путин, която се тиражира и от български политици и медии, е много работеща на подсъзнателното ниво на българина.
 

С опит да се активира и да се поддържа чувството за съпричастност към нашите “двойни освободители“ тази митологема продължава да бъде поддържана. Няма такова нещо като “двойни освободители“ на територията на България и това българските историци вече го доказват. Русия винаги е действала спрямо своите собствени интереси“, посочва Илия Налбантов, военен експерти член на Академичния форум за национална политика.

 

Президентът на Украйна Володимир Зеленски подписа указ за удължаване с още 90 дни на военното положение и мобилизацията в страната. По-рано съветникът на ръководителя на президентската администрация в Киев Олексий Арестович прогнозира, че войната в Украйна едва ли ще завърши до есента. Той посочи, че военното положение в страната може да бъде отменено във всеки момент, но и предположи, че може да се запази в отделни райони на Украйна.


“Украйна е обречена да победи в тази война. Това е агресивна война, наложена от Русия, и Русия ще капитулира в нея. Предстои да видим какъв ще бъде светът след капитулацията на Русия и да дискутираме. България е част от този процес и трябва да се готвим за него“, казва още Налбантов пред БНР.


“Украйна е обречена да победи по една проста причина, за по-малко от четири часа тяхната армията успя да спре инвазията на руските въоръжени сили, които смятаха, че вървят на парад към Киев. Спря ги и започна системно да ги унищожава, продължава той.


Украйна успя да съхрани и да подготви достатъчно резерви. Бойните части, които са на предната линия, търпят загуби и са уморени, но Украйна има резерв от човешки ресурси, които чакат тежкото въоръжение от Западния свят. Когато то дойде, можем да говорим за контранастъпателни действия, които да изтласкат руската армия на границите на Украйна от 1991 г., обяснява експертът.



Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 3228 |18.05.2022 Илияна Йотова: Очаквах да се повиши минималната работна заплата и да има необлагаем минимум . 0| 4438 |15.05.2022 Емилиян Гебрев: Дългата ръка на Путин работи с по-къса у нас . 0| 3499 |13.05.2022 Витанов, Зарков, Клисурска: Усилията ни за оздравяване на БСП се забелязват в Германия и в Европа . 0| 3085 |05.05.2022 Василев за газа: С общи усилия можем да прекратим зависимостта веднъж завинаги

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads