Реклама / Ads
10| 15234 |25.09.2022 НОВИНИ

Илиян Василев: Борисов е виновен за тази война. Развърза ръцете на Путин да атакува Украйна с ”Турски поток”

.
Издигат се фалшиви лозунги - изтъква се непонятен за мен аргумент, че не трябва да се намесваме във войната. Ние не само отдавна сме се намесили… България и кабинетът на Борисов са виновни за тази война, защото построихме най-важния проект, който бе условие Путин да нападне Украйна. Развързахме му ръцете да атакува. Най-добрата българска политика е да подпомагаме Украйна всячески, за да е щит срещу руския империализъм. Иначе ще стигне до нас.
 

Това заяви пред bTV българският дипломат и бивш посланик на България в Русия Илиян Василев.


Както ФрогНюз първи разкриха, според скандалния договор за "Балкански поток", наречен още "Турски поток", Борисов и негови министри са изиграли роля в избухването на войната в Украйна.


Според Илиян Василев последните сигнали от Кремъл с решението за обявяване на частична мобилизация са показали, че войната не върви по плана на Русия. 


"Когато болярите усетят, че руският цар е слаб, властта му е заплашена. Путин се бори за собствения си живот. Събитията от Украйна ще се преместят в Москва. Русия живее върху лепилото, което е насилие - вън и вътре", посочи още Василев. 


По думите му обявените референдуми за присъединяването на украински територии към РФ са за "вътрешна употреба".


"Референдумите са по-скоро за консумация вътре в Русия. Путин сам се вкарва в ъгъла. От една страна казва, че ги анексираме, за да дадем държавната защита на РФ, но ядреното оръжие е силно като потенциална заплаха. Когато тръгнеш да го употребяваш има 4 линии на вземане на решения и не е сигурно, че генералите под Путин ще го изпълнят", допълни Василев.


"Всички партии като “Възраждане” не предлагат алтернативи, а скепсис. Не могат да предложат нищо на икономическото развитие, опитват се да вкарат скепсис към еврозоната, но не дават алтернатива, казват, че не можем без руски газ, а можем. Вкарват носталгия по едни митове в историята ни, които ни лишават от рационално поведение", посочи още Илиян Василев по повод предстоящите у нас избори на 2-ри октомври. 

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 9| 15827 |25.09.2022 Борисов на дебат? По-скоро ще ни дадат Световното по футбол . 13| 7619 |24.09.2022 Кирил Петков: Борисов да не се крие, а да излезе на предизборен дебат . 2| 3151 |23.09.2022 Илияна Йотова: България не е готова да поеме нова масивна мигрантска вълна . 8| 39062 |23.09.2022 Илиян Василев: Радев крие пътната карта на „Турски поток“, защото иначе ГЕРБ отиват на кино

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads