Реклама / Ads
0| 3519 |07.07.2022 НОВИНИ

Илиян Василев за ГЕРБ: Фейк атлантици, фейк хора... Няма по-големи фарисеи от тях

.
Илиян Василев Източник: БГНЕС
Трудно може да се намери степен, в която да се категоризира нахалството и арогантността на ГЕРБ по темата природен газ. Същите хора, които до вчера говориха, че не може да се внесе цялото количество природен газ, днес искат сметка на каква цена влиза азерския газ.
 

Знаете ли защо плащаме по-скъп от първоначалния договор - с нефтеноиндексираната формула? Защото техният на Борисов, на Радев и на Делян Добрев Николай Павлов е подписал предателски анекси, с които е обвързал де факто активирането на договора САМО при условие, че е готов интерконектора - условие, което отсъства в оригиналния договор. И когато си предал четата, няма как азерите да пропуснат възможността да получат по-добра цена, па макар тя да е под цената на руския газ и под цената на която продават азерския газ в Италия. Тоест и така сделката и изгодна, но можеше още.

 

За това Асен Василев определи поведението на Павлов като "държавна измяна". Но дарлинга на ГЕРБ, когото сега Радев обмисля за служебен министър на енергетиката за да се договори с Газпром, беше тутакси покрит от Гешев.


И от също плачат от ГЕРБ че няма договор с Газпром, с техния Газпром, за когото не пожалиха ни пари, ни корупция, само и само за да построят Турски попок, по който сега не тече газ за България.

 

Фейк атлантици, фейк хора.


Да, в момента има изключително търсене на ВПГ за ЕВропа и цените на стратосферни, дори да намериш газ не си струва да го купуваш на подобни цени, защото няма на кого да го продадеш у дома - това което се нарича разрушение на пазара. В момента цената на Ти Ти Еф е 345 лева на МВтч, кой ще плати подобна цена у нас?!


Това правителство не може да направи нищо, защото именно по време на ГЕРБ забраниха проучването и добива на нефт и газ у нас. Ако не бяха изгонили Шеврон и другите сега България можеше сама да добива природен газ.


И тези нахалници днес търсят отговорност от правителство, което направи повече от цялата им пасмина за да тръгне интерконектора и да имаме диверсификация.


Без посещението на Петков в САЩ нямаше да има танкери, защото те трябваше да бъдат политически договорени през намесата на правителството на САЩ, защото по търговски канали конкуренцията е огромна. Това че не може да осигури дългосрочни договори е и за това, че същите герберски "лидери" и техния любимец Николай Павлов отказаха на Шениер преди години подобен дългосрочен договор базиран на Хенри Хъб, защото бил скъп!?, което си е за Оскар за глупост и корист. Ако бяхме сключили договор сега той щеше да има стойността на злато. Полша го направи и сега има пълни газохранилища.


Цялата работа е, че ГЕРБ настояват за нов договор с Газпром за да си осигурят дългосрочен конупционни източник на приходи за елита си.

 

Няма по-големи фарисеи от ГЕРБ, наистина.

 

Илиян Василев, Facebook




Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 14049 |07.07.2022 Съобщават имената на министрите от проектокабинета ”Василев” . 0| 3392 |06.07.2022 Василев: Все още не сме коментирали персонален състав на правителството . 0| 3075 |06.07.2022 Управленската програма на кабинета „Василев“ /чернова/ . 0| 5161 |06.07.2022 Асен Василев обвини Тошко Йорданов в лъжа за спряно финансиране на руското посолство

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads