Реклама / Ads
13| 8714 |07.09.2021 НОВИНИ

Илиян Василев: ИТН нямат друга задача, освен да рушат протеста, да го обезсилват и да интриганстват

.
Илиян Василев Източник: БГНЕС
Вече е абсолютно ясно, че ИТН нямат друга задача, освен да рушат протеста, да го обезсилват и да интриганстват. Координираните действия на спецпрокуратурата, ИТН и Борисов, срещу Татяна Дончева не оставят съмнение, че тази партия няма друга цел освен да интригантства и осуетява опитите за консолидация на протестните сили за конкретна промяна на Системата.
 

Какви са целите?


1. Пряка атака срещу Дончева, която знае много и атакува остро. Можеш да излъжеш някой от по-младото поколение, но не и нея. Не е перфектна, но кой е? Страх ги е от нея, защото им знае номерата.


2. Публичната изява на Радостин Василев, който няма начин да не съзнава, че след изцепката на Тошко, нещата отиват в съд и той трябва да облече в "доказателствена форма" твърдението му. Но не може, тъй като няма нищо, остава "дума срещу дума".

 

3. В момента, в който Дончева заяви че ще ги съди, се намеси Гешев през спецпрокуратурата, защото оставено на ниво "осъждане за клевета" прокуратурата няма думата. Нещата се поставят в съд и тежеста на доказателствената част е на Тошко и на ИТН. А те нямат с какво да доказват. За това Гешев спешно се намеси, за да издигна квалификацията на потенциално престъпление, обвинение и най-вече да поеме нещата в свои ръце, за да осуети иска на Дончева. Вие можете да ми разправяте как Слави няма нищо общо с Пеевски, но "тази акция по спасението на престижа на ИТН" е безспорно доказателство за координирани действия.


4. За да е ясно - Татяна Дончева и всеки друг депутат може да ходи където си иска и да се среща с когото си иска. Това и е работата като политик, особено в контекста на усилията за съставяне на правителство, след като ИТН на практика се затвори за преговори. Слави недосегаем, Тошко говори с опорки. Дончева винаги може да представи срещите си като градене на мостове, или ИТН предпочита да има стени?!

 

5. Ще бъде груба грешка, ако ИБГНИ допуснат тази атака на ИТН и задкулисието да доведе до разцепление, защото това ще извади ИБГНИ от Парламента , на тяхно място влиза друг проект на Доган - Възраждане.


Пак от него и библиотекарите, които напътстват ИТН, дойде идеята да изолират знаещите и можещите в протестите - тези с опит, от младите и неопетнените- проекта смяна на елита "без Доган". И така да им приложат същите трикове, на които вече поколения се хващат.


Татяна Дончева има своето място в целия букет от дейци на промяната и протеста. Но тя не е нито единствената, нито главната цел.


Само чуйте - Дончева билa казала неласкави думи за колега от ИБГНИ, /библиотекарска работа ви казвам - махленски сплетни/, след за Корнелия Нинова, за ДБ - интриги, които да разцепят коалицията на промяната и да обърнат всеки срещу всеки.


Също имах заблуди, че ИТН имат някакво рационално зърно, някакъв първичен патос на защита на публичен интерес срещу корумпирания Борисов. Но с това си действие е по-добре да се третират като политически бизнес проект и пасив, отколкото като актив на Промяната - ни жилото, ни меда.


Не успяха когато бяха първа партия, няма да успеят и сега когато вървят към провала си като политически проект.


И Румен Радев ще изпита "радостта" на подкрепата им.

 

Илиян Василев, Facebook




Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 17| 3485 |07.09.2021 Радостин Василев: Всичко, казано от мен, е истина. Не съм си измислял . 25| 23424 |05.09.2021 Илиян Василев: Хипотетичната партия на Кирил и Асен изкара доста хора от обувките им . 4| 6771 |01.09.2021 Цветан Василев: Бойко Борисов е минало, България не е готова за еврото . 2| 3525 |31.08.2021 Асен Василев: Докато съм финансов министър не правя партия

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads