Реклама / Ads
0| 19736 |31.07.2022 НОВИНИ

Илиян Василев: След Турски поток - Борисов и "Газпром" са две страни, на една и съща монета

.
Делян Добрев и Борисов да уточнят какво искат. Делян Добрев настоява в някакви откровено фалшиви изчисления, че руския газ е значително по-евтин от неруския, в това число и този газ, който правителството на Кирил Петков е договорил по договора с американската компания. Което означава, че едно към едно, ГЕРБ на Добрев настоява за внос на руски газ. през договора с Газпром. Дори настоява, че такъв се внася през WIEE /което е така, но обемите не раждат риск/.
 

От друга страна, ГЕРБ на Борисов настоява да се прави търг за неруски газ, разбирай американски, само и само да не се потвърди офертата на Кирил Петков до 19 август.

Това е поредния пропаганден трик. Изпусни питомното, па гони дивото. Тези предложения на Петков за 7 карга са плод на няколтко месечна работа.


Първо, тези количества  втечнен природен газ, разхвърлени до април месец следваща година, са договорени през правителството и ЕС/САЩ, не са пазарни, а част от солидарността на САЩ и ЕС с България. Те са част от тези 15 милиарда кубически метра /допълнителната версия с повечето газ/. Те не подлежат на търг, защото се договарят през правителствата и са под пазара. 

 

Номерът с търга на Борисов за неруски газ е само за да не се допусне потвърждение на офертата до 19 август. Като я бламират сигурното, единствената опция е за неруски газ. Ясно е, че няма как търговски, при тази конюнктура на пазара, да се договорят под цената на седемте карга, защото става дума за неруски газ. И това е сигурно.


Тоест замисълът на Борисов е да блокира под някакъв благовиден претекст седемте карга, а накрая да установи че газ няма и да клекне на Газпром.


Търг до 19 август е несериозно да се проведе.


След Турски поток - Борисов и Газпром са две страни, на една и съща монета.


Илиян Василев, Facebook




Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 6307 |31.07.2022 Взрив в оръжейни складове на Емилиян Гебрев: Вижда ли се дългата ръка на Кремъл и агентите на ГРУ? . 0| 3086 |30.07.2022 Блинкен и Лавров с първи разговор след началото на войната . 0| 3194 |29.07.2022 47-то НС удари последен звънец. Партиите с финални думи . 0| 3070 |29.07.2022 Забраната на райския газ обедини депутатите в последния ден на 47 НС

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
Реклама / Ads