Реклама / Ads
0| 2987 |02.08.2022 НОВИНИ

Илияна Йотова: Кирил Петков прави внушения за обръщане на страната към Москва

.
Илияна Йотова
След 2 октомври ще се види дали толкова постижения и добри решения са направени за страната, или сме в ситуация на много кризи, които си организирахме вътре в страната.
 

Това каза пред БНР вицепрезидентът Илияна Йотова. И посочи, че през последния месец сме живели в една от най-тежките политически кризи в цялата нова история на България след 1989 година - за първи път редовен кабинет падна след вот на недоверие.

 

"За служебния кабинет остава да се бори с не една или две кризи, завещани от предишното управление. Всички се надяваме и ще помагаме този служебен кабинет да бъде кабинет на стабилността и на сигурността за българските граждани".

В предаването вицепрезидентът подчерта, че по време на консултациите за съставяне на правителство е станало ясно - част от партиите вече е била решила, че трябва да отиде на избори и че консултациите са проформа, търсене на по-имиджовото за пред публиката.

 

"Четвъртият служебен кабинет на президента Румен Радев следва формулата - изборът на професионалисти, на хора с добра експертиза, на хора, които знаят кое е добро за страната, е печеливш. А не кой от коя партия идва и какви идеологии изповядва".

Тя посочи, че внушения за обръщане на посоката на страната от Вашингтон към Москва са правени от Кирил Петков:

 

"Обикновено упреци към президентската институция, към президента Румен Радев той правеше пред чуждите медии, може би там му е по-лесно или е имал такава задача. Нека си зададем въпроса, ако сме отговорни и разумни, върху какво се базира това очакване за такъв завой. Ако имаше истинско лидерство в Европа, Европа трябваше да изиграе своята лидерска функция, за да принуди Русия и Украйна да седнат на масата на преговорите. По някаква причина предишното правителство реши да направи тези внушения по отношение на президента".

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 6945 |02.08.2022 Нарушения при “Балкански поток” установили при проверка, разпоредена от Кирил Петков . 0| 7882 |01.08.2022 Иво Христов: Седемте митични танкера на Кирил Петков са начин да се прехвърли проблема от болната глава на здравата . 0| 3079 |01.08.2022 Гроздан Караджов: По отношение на АПИ бяхме блокирани лично от Кирил Петков . 0| 3355 |30.07.2022 Захарова съчувства на Кирил Петков за ”дългата ръка на Кремъл”

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads