Реклама / Ads
0| 5191 |19.01.2022 НОВИНИ

Йотова: ГЕРБ попаднаха в капана. Радев не ги спомена, но те се разпознаха

.
ГЕРБ попаднаха в капана на едно изречение на президента Радев, в което той не ги споменава, но те се разпознаха.
 

Това заяви в ефира на bTV вицепрезидентът Илияна Йотова часове след като заедно с държавния глава Румен Радев положиха клетвата за втория си мандат на "Дондуков 2". Коментарът й е по повод действията на депутатите от редиците на Борисовата партия, които напуснаха пленарна зала по време на клетвата.

 

Йотова е категорична - президентската институция е независима и ще следи изкъсо действията на настоящото правителство.

 

"Определено има приемственост между служебните кабинети и това правителство, но нека да се разберем – аз мисля, че нашата позиция и поведение наистина са правилни, след като има много хора, които казват, че това правителство е продукт на президента, това е неговата партия и други, които казва, че това правителство много бързо ще се еманципирало от него. Както виждате има едно желание непрекъснато да се търси конфликт между нашата институция и министър-председател. Така че щом като са разнопосочни мненията по този въпрос, те са продиктувани от политическа и партийна конюнктура, понякога и от дребен личен стремеж, отколкото от действителността. Това показва, че нашата институция продължава да бъде независима и да следва линията, за която хората ни избират“, коментира Йотова.

 

Вицепрезидентът коментира и казуса със Северна Македония и визитата на премиера Кирил Петков в Скопие вчера. Според Йотова свиканият Консултативен съвет за национална сигурност, на който бе изчистена позицията на България за еврочленството на западната ни съседка, е било правилно решение от страна на държавния глава Румен Радев.

 

"Много рядко български държавник отива да защитава страната на международната сцена и зад гърба си има единна позиция. Тя не се е променила от 2019 г. Надградена е. За мен има две много важни неща - че ние не поставяме срокове, а ни интересуват резултатите. Важно е спазването на човешките права. Когато една държава се е запътила към ЕС, спазването на човешките права на българските граждани в Северна Македония, ще бъде високо мерило за това дали тази държава може да е пълноправен член на блока", посочи Йотова.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 8| 4418 |19.01.2022 ГЕРБ като фурнаджийска лопата - вече не искат отмяна на “зеления сертификат” за всички . 21| 5218 |19.01.2022 Борисов критикува, докато Радев полага клетва: Вместо да работим с милиарди, ние седим и чегъртаме ГЕРБ . 14| 3635 |19.01.2022 ГЕРБ напусна пленарната зала по време на президентското слово . 24| 14405 |18.01.2022 Митов от ГЕРБ ехидно и нервно: Само премиерският Фалкон ли ще лети по авиолинията София-Скопие?
Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads