Реклама / Ads
0| 2939 |20.10.2022 НОВИНИ

Илияна Йотова: Надявам се до края на деня да имаме име за председател на българския парламент

.
Илияна Йотова
Надявам се до края на деня да имаме име за председател на българския парламент. Това заяви пред журналисти в старата столица вицепрезидентът Илияна Йотова. Тя бе категорична и, че това е най-важното, което депутатите трябва да свършат - днешният ден да завърши с посочена фигура за председател на Народното събрание.
 

"Това е фигура - авторитет за цялата институция в една парламентарна република и най-важното е, че по този начин ние ще разблокираме държавата и всички институции ще могат да заработят нормално.

 

Твърде висока е и оценката за работата на служебния кабинет, както чухте и днес те заявиха готовност да предложат няколко варианта за бюджет на народните представители, за да бъдат обсъдени и да бъде приет този, който е най-добър, този, който ще защити максимално интересите на българските граждани“, каза още вицепрезидентът и допълни, че служебният кабинет е готов и със законите по Плана за възстановяване и развитие – нещо, което се чака не само от бизнеса, но и от цялото българско общество.

 

"Моята надежда е днес да имаме титуляр и тази фигура да бъде избрана с едно стабилно мнозинство, което допълнително ще допринесе и за авторитета на Народното събрание. Странно е, разбира се, че чуваме призиви да се избере служебен едва ли не председател на НС и честно казано моят политически опит не ми достига, за да разбера какво означава неполитическа фигура в най-политическия орган в страната“, посочи още Илияна Йотова.

 

Според нея обещанията, които са давани по време на предизборната кампания, вместо да бъдат продължени с действия, по-скоро са се изпарили. На въпрос колко дълъг ще е живота на служебното правителство, тя бе категорична, че то ще действа достатъчно дълго, за да се стабилизира държавата, защото в трудните месеци, които предстоят ние имаме нужда от стабилно правителство.

 

Вицепрезидентът изказа и съболезнования на семейството на великия писател Антон Дончев. Тя призова и всички управляващи да спазва един от любимите цитати на твореца – от "Сказание за Самуил“:

"Там в това сказание има реплика на един друг исторически мъдрец към царя и той казва "Не губете, пазете доверието в хората. Един ден те ще отворят сърцата си за вас“, гласи цитатът.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 3240 |15.10.2022 Илияна Йотова: Нека не бързаме и предварително да зачертаваме възможността за редовно правителство . 0| 9395 |06.10.2022 Илияна Йотова разтревожена за БСП и 5-то място на изборите . 2| 2979 |04.10.2022 Йотова: Не знам дали има партия, която да е доволна от резултата от вота . 6| 3791 |02.10.2022 Ресми Мурад: Надявам се, че животът на 48-ото НС ще бъде дълъг
Реклама / Ads
Реклама / Ads
Реклама / Ads