Реклама / Ads
0| 6265 |13.03.2017 НОВИНИ

Илияна Йотова: Недопустим е случаят с Кортези и сирийското семейство

.
Илияна Йотова
Като абсолютно недопустимо определи вицепрезидентът Илияна Йотова това, което се случи в Белене. Преди седмица католическия свещеник Паоло Кортези приюти сирийско семейство бежанци и си навлече гнева на жителите на града. По-късно католическият свещеник напусна страната. Вицепрезидентът Йотова заяви, че ще се срещне с протестиращите.
 

 Вицепрезидентът Илияна Йотова заяви, че иска да чуе всички гледни точки и аргументи, свързани със скандала в Белене. По думите ѝ е недопустимо по време на предизборна кампания да се вдига градусът на напрежението.

"От човешка гледна точка това е абсолютно недопустимо и не защото сме в предизборна кампания, но тези страсти на тема мигранти, на тема хора, които действително бягат от войни и конфликти, които нямат нищо общо с икономическата миграция, действително се нуждаят от закрила", подчерта вицепрезидентът.

 

Йотова смята, че е твърде рано да се преценява работата на институциите по този случай. По думите ѝ трябва да има национално разбирателство по въпроса с мигрантите. Вицепрезидентът коментира и изявлението на турския министър на труда и социалните грижи в подкрепа на една от партиите, участваща в изборите на 26 март.

 

"Абсолютно недопустимо за една суверенна държава. Очаквам острата реакция на външно министерство по този въпрос и разбира се на министър-председателя", каза тя.  Според Йотова българският еврокомисар трябва да бъде избран след парламентарните избори от редовно правителство. "Не защото служебният кабинет няма същите правомощия, но струва ми се, че в конкретния случай така е редно. България излезе със скандал от предишния еврокомисар, г-жа Кристалина Георгиева, раната е сериозна, нарушаването на имиджа на страната е още по-сериозно и затова е по-добре стабилна институция, каквато ще бъде следващото правителство, следващият парламент, с възможно най-широка дискусия да излъчи своя представител в ЕК, допълни Йотова. По думите й предмет на обсъждане не трябва да е само личността, а и това, което България трябва да получи като ресор.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 9| 4347 |01.03.2017 Златева: Недопустимо е да има Европа на няколко скорости . 0| 4067 |25.02.2017 Вицепрезидентът Йотова: Служебният кабинет си върши работата . 2| 3847 |17.02.2017 Илияна Йотова: България и Полша имат общи интереси . 3| 3743 |14.02.2017 Йотова: Една от най-важните задачи пред президента е да търси съюзници за бежанския проблем
Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads