Реклама / Ads
0| 25409 |02.09.2022 НОВИНИ

Има супер причина за пълзенето пред „Газпром“, освен страх и секс компромати

.
Казано е достатъчно ясно...
Причината служебният кабинет и президентът Радев да настояват толкова упорито за преговори с „Газпром“ на всяка цена е прозаична. И тя не се крие само в любовта към Русия или страх от Путин и неговите тайни служби, които владеят „самоубийство“ и „падане от прозорец“. Не са също стари зависимости към ФСБ (КГБ) и ГРУ, нито секс компромати (да, има такива) или скрити биографични „черни петна“.
 

Сред причините не тежи толкова и желанието на някои да бъде отклонена България от НАТО и ЕС… Целият този набор е наличен, но има много по-тежък аргумент.

 

Нарича се КОРУПЦИЯ.

 

За какво става въпрос. Към България през последния месец са отправени не едно и две предложения и оферти за доставка на газ. При това на ниски цени, с осигурени слотове в Гърция от доставчици, които са платили за тях отдавна. Това е тяхна грижа и всички приказки, че страната ни няма осигурени слотове са манипулация. Хубаво е да разполагаме с такъв, но в момента не това е пречката.

 

При доставките на газ от САЩ, Нигерия или от други източници извън Русия, липсва най-милото на българските политици – подкупите. Има, разбира се, комисионни, но те са в определени граници – ясни и прозрачни. Няма как да бъдат скрити и присвоени.

Руският вариант обаче е „перфектната корупция“. Парите се дават тайно, под масата, кеш, през офшорки, в чужди сметки чрез подставени лица и прочие. И всичко е скрито-покрито, по мафиотски. Участниците си пълнят гушите за сметка на България и българите. Така е било десетилетия наред. Затова „Газпром“ е бил единствен доставчик. Не заради паметника на червената армия, както се заблуждават някои чугунени глави…

 

И сега внимавайте: Ивайло Калфин поставя въпроса за доставки на втечнен газ от Нигерия по време на официалните разговори в Абуджа като вице-премиер пред своя колега Ожо Мадуекве. ГОДИНАТА Е 2009! Премиер първи мандат е Бойко Борисов. Калфин още тогава говори за диверсификация, но в София му „свиват перките“ и темата е закопана в задния двор на Борисовата пропаганда. Защо ли? Защото от Кремъл са свили перките на самия Борисов. Т.е. обяснили са му, че не може да се отклонява от установената схема. И той приел с радост традиционната „практика“.

Поради същите причини по време на трите мадата на Борисов и ГЕРБ са спрени всички опити да се започне използването на български източници на газ, каквито в България има достатъчно, според експерти. Всичко това е ставало умишлено и в ущърб на населението. Такава е била депешата от Кремъл. И шепа хора са станали приказно богати.

 

Схемата бе прекъсната от Кирил Петков и Асен Василев. Какви са били истинските им мотиви не знам, но спряха кранчето на многомилионните подкупи. И мафията набързо ги свали от власт. (Спомнете си публичните натяквания на Владимир Путин, че някакви хора дължат на Русия над 600 милиона по нереализирания "Южен поток". Спря да ги иска, когато бяха върнати през схема по Турски поток...)

 

Сега служебното правителство ни натрапва безпардонно, че „Газпром“ ни е нужен като слънцето, въздуха и водата за всяко живо същество. Нищо подобно. Нужен е на шепа нагли, алчни политици.

 

Огнян Стефанов

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 3489 |01.09.2022 След драма с дузпи: Лудогорец грабна Суперкупата на България . 0| 2800 |30.08.2022 Рядък синдром е причината за смъртта на родилката в Горна Оряховица, твърдят от болницата . 0| 4262 |28.08.2022 Георг Георгиев: По каква причина употребяваме руски газ, но през посредници. . 0| 4228 |20.08.2022 Конфискувана руска суперяхта за $75 млн. отива на търг

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads