Реклама / Ads
0| 2744 |22.04.2024 НОВИНИ

"Имам силното чувство, че Мицкоски е продал къщата - води ни до загуба на македонските избори"

.
Християн Мицкоски Източник: БГНЕС
"Първо, ако Силяновска не успее да достигне разлика от повече от 50 хиляди гласа спрямо Пендаровски на първия тур на изборите, вие Мицкоски и вашето ръководство трябва незабавно да подадете оставка, а вие лично да се оттеглите от предизборната кампания", заявява политикът проф. Оливер Андонов.
 

Проф. Оливер Андонов, политикът от Северна Македония и представител на фракцията за демократизация и съживяване на ВМРО-ДПМНЕ, личен блог. Преводът и заглавието са на редакцията на ФрогНюз.

 

Понятието "кампания" по отношение на политиката и особено по отношение на предизборната кампания означава съвкупност от дейности, които подготвят постигането на определена обществено-политическа цел. Предизборната кампания предполага политическа цел, която има своя приемственост. Най-малко на теория предизборната кампания се основава на лъжи и измами за постигане на обществено-политическата цел. В основата си кампанията трябва да има приемственост и се счита за ясно представяне на актуалната приемственост на политическите възгледи изключително и само за времето преди изборите.





И точно тук е проблемът, в съотношението на кампанията, която е предизборен период, и предварително установената приемственост на стабилни и ясни политики. Проблемът е, че обещанията в предизборната кампания всъщност са списък с добри пожелания, а няма и следа от приемственост на политическите нагласи и действия. Именно се предполага, че и след предизборната кампания всичко казано в нея няма да важи, защото обществено-политическата цел се определя изключително и само като цел за вземане на власт. А след това няма значение, важното е, че всичко успя в социалната цел, наречена измама на гражданите и политическата цел, определена и постигната като завземане на властта.

 

Така че тук в Македония няма нищо ново по отношение на кампанията и приемствеността. До началото на кампанията за парламентарни избори можехме да наблюдаваме невпечатляващата предизборна кампания, наречена кампания за президентските избори. Видяхме различни стратегии за ухажване на гражданите, само и само да излязат да гласуват, но видяхме и някои американски PR подходи като бледо плагиатство, с което трябва да се реализира социалният аспект на целите на предизборната кампания. Чрез този PR разбрахме, че като част от семействата на отделни кандидати за президент на републиката, но и на някои политици, има и кученца, които те отглеждат като домашни любимци. Виждали сме и празнуването на рождените дни на въпросните кученца с торти за рождени дни, както и лайкове на лайкове в социалните мрежи, които безсрамно пълзят в краката на гордите собственици на щастливите четириноги празнуващи. Всичко е за малко угодничество на потенциалното правителство, без грам човешко достойнство и задавайки елементарния въпрос: „Не ви ли е срам, нещастници, да пускате животни в предизборна кампания и дори да правите торти за рождените им дни, докато някои от тези, които трябва да те изберат, дори за хляб нямат?".

 

Но както се казва, всеки народ има властта, която заслужава. Докато ухажвате дори техните кученца без собствената си почтеност, ще бъдете по-зле от тези кученца, властните и суетни политици ще ви третират като крастави кученца и ще молите за оглозган и сух кокал.

 

И толкова за характера на политическите ухажори. В крайна сметка това не ме притеснява, притесняват ме съпартийците, които все още вярват на Мицкоски и преглъщат всичко, което ще сервира дори в офертата на политика, а той упорито им казва какъв е планът му, но те искат не го чуват или че не разбират. Но все пак някои разбират.

 

Още в първия ден от кампанията за парламентарни избори Мицкоски каза своето послание към нас като членове, към гражданите на Македония, но и към нашите партньори в ЕС и НАТО.

 

Християн случайно пак успя да свърже нашата ВМРО-ДПМНЕ (дясна политическа партия) с тази на Цървенковски, който ако не научи наизуст какво трябва да каже, не може да сглоби нито едно изречение с онази националсоциалистическа (политическа теория, която както тоталитарната - приключи отдавна), която се комбинира с троцкизма и якобинизма, опитвайки се да направи политическа алхимия с експлозивна смес в Македония. 





Ти Кристияне, подготвяш почвата да правиш глупости след изборите, които съзнателно искаш да загубиш. И пак искате съпартийците ни да страдат като тези от 27 април. Подобна политическа неграмотност да се търси национално обединение с диаметрално противоположни политико-идеологически партии е безпрецедентна. Но вие нямате никаква идеология, освен, разбира се, пари. Това е вашата идеология, която мислите, че е на всички, но когато се ударите в стената и се сблъскате с хора, които не искат пари, тогава бягате и това вероятно ви мотивира да приемете видео от кампанията, чрез което отново показвате, че възнамерявате да загубите изборите.

 

А именно опитът да се приравни Македония и македонската нация със семейство е голяма глупост. Ти нито си баща на нацията, нито можеш да бъдеш национален баща, просто не си направил нищо за Македония и македонския народ, за да заслужиш тази чест, всъщност както и другите ти богобоязливи противници. Отново, както цял живот, разчиташ на баща си. Аман бе мъж, какъв е тоя комплекс, дето се вика "батко"? Мислите ли, че останалите нямаме бащи, щъркелът ни донесе? Социологически погледнато, по един или друг начин всеки е израснал и се е формирал в някакво семейство при определени социално-икономически условия и под определено влияние за възпитание и образование. Следователно фактът, че баща ви е бил инженер, специализиран в железопътни превозни средства, не означава нищо за никого в политическите избори. С това видео имаш предвид, че нашите съграждани, познати, приятели, чиито бащи не са били инженери (образовани), които не са имали късмета да растат с баща (по различни причини или са останали сираци) или са израснали в домове за сираци, са по-малко ценни и нямат адекватни морални и семейни ценности, които да се мерят с вас? Кой от троянците ви настрои да следвате задкулисни игри с различна интензивност именно по отношение на правото ви на такова място? И това се вижда само в една част от анализа на това видео и съдържанието му, което, ако го анализираме цялостно, ще ни трябва отделна колона.

 

И разбира се, аз съм тук, за да ви науча. В демократично развитите и институционално функциониращи държави се гласува за хората, а не за семейния произход. Може да е за домашни любимци, те са с родословие, може би затова използват кученцата в рекламите, по принцип кучето ми е с родословие и аз имам родословие. Интересен и ценен подход към психологическия анализ на здравия разум.

 

Но не ми е целта да поумнявам Мицкоски, тук няма изход и дядо Герасим ми го каза с едно изречение. Дори Груевски веднъж разказа на Мицкоски тайната на успеха си, като го обясни като непрекъсната работа, а не временна кампания. Точно така, приемственост, за да не кажеш после, че не си знаел и че не ти е помогнало. Ето защо моята цел, която може да се стори невъзможна за някои, е да запазя здрави и невредими моите честни съпартийци. Защото това, което ни се готви и което виждаме засега само в очакване, може да накара много наши съпартийци отново да станат жертви.

 

За да няма жертви поради политико-доходоносната амбиция и основно политическата некомпетентност на Мицкоски и неговата видима омраза към ВМРО-ДПМНЕ и партийните членове, имам две конкретни предложения към Мицкоски.

 

Първо, трябва да кажа, че през последните два-три месеца Мицкоски пресмяташе броя на гласовете за своя кандидат Силяновска, но също и чрез манипулирани анкети и броя на депутатите. Така се започна с разлика от сто хиляди в полза на Силяновска спрямо Пендаровски на първия тур и дори 150 хиляди на втория тур, след това се стигна до петдесет хиляди, а през последната седмица чрез партийни преговори се появиха редица 60-70 хил. гласа бяха дадени в полза на Силяновска, но това няма да надхвърли общо 290 хил. гласа на първи тур. Това ми изглежда като още един елемент за смекчаване на загубата на изборите и намиране на виновници за някои нередности в изборите, както и объркване на членовете на нашата партия ВМРО-ДПМНЕ относно изказванията на Мицкоски, за да може да манипулира чувствата на нашите съграждани членове на партията.

 

Въз основа на тези прогнози на Мицкоски, ето моите две предложения:

 

Първо, ако Силяновска не успее да достигне разлика от повече от 50 хиляди гласа спрямо Пендаровски на първия тур на изборите, вие Мицкоски и вашето ръководство трябва незабавно да подадете оставка, а вие лично да се оттеглите от предизборната кампания.

 

Второ, ако разликата на първия тур на президентските избори е в полза на Силяновска с разлика до 80 хиляди гласа, вие Мицкоски трябва да обявите оставката си след края на изборите, защото сте предложили, че на втория тур вашата Силяновска ще спечелите с разлика от 150 хиляди гласа и ако това не се случи, вие ще напуснете поста президент на ВМРО-ДПМНЕ. В крайна сметка, за да не бъдем песимисти, но Силяновска ще загуби на втория тур на изборите (нужна е цяла колона, за да се обясни защо и как), така че обявената на търг цифра от 100 хиляди, след нови 70 хиляди гласа разлика за Силяновска в първи кръг е част от лъжата, която Мицкоски разпространява със скрити цели, точно спрямо нас съпартийците.

 

Както и да е, имам силното чувство, че Мицкоски е продал къщата, тоест това ни води до загуба на изборите, а след това и последствията от същото. Как иначе да разбирам какво беше устроено на Апасиев с предложението за неагресия и провокира бруталния му отговор в античен философски стил. Да се ​​даде такова наказание на политически опонент в самото начало на парламентарната кампания е изключителна политическа неграмотност или умисъл. Каквото и да е, Мицкоски знае. Не разбирам и как няма задълбочен анализ на публичните изяви на основния политически опонент на ВМРО-ДПМНЕ, СДС и техния кандидат за президент. Нереагирането на изключително видими и изключително глупави изявления и неизползването им в своя полза не е нищо друго освен индикация за предварително дадено съгласие, че Силяновска е само една от многото жертви на Християн в резултат на доходоносната му политика. И точно тези политики са единствената приемственост на Мицкоски, която се претворява в божествената кампания.





В такива "странни" за Македония моменти обикновено се появява дядо Герасим с едно-две изречения, за да ни обясни къде сме, и той знае кога имаме нужда от него. Така ми каза и този път. Внуче, какво да ти кажа за тази твоя тиха интелектуална провинция? Може би това, което казах на моя скъп приятел Данте. Знаете, че това беше времето, когато пишеше "Божествена комедия". Не важи за вашия комик Мицкоски, важи за него: „Глупаците се втурват там, където ангелите се страхуват да стъпят“. Тогава казах на Данте: „Оставете най-тъмните ъгли на ада запазени за онези, които остават неутрални във времена на морална криза“!

Сега наистина възниква въпросът: „Кой го уреди на другаря Мицкоски“? – Титовият пионер Апасиев (борец ли беше или Димче), или...




Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 1| 2243 |22.04.2024 Борел: ЕС да направи всичко възможно за повишаване способностите на ПВО на Украйна! . 0| 2210 |22.04.2024 Проф. Тодор Кантарджиев: Коклюшът е най-опасен до поставянето на първата ваксина при новородените . 6| 2358 |22.04.2024 Пак обрат: Главчев и Радев няма да се срещат. Премиерът чака указ да е и външен министър . 6| 3104 |22.04.2024 Доц. Георги Лозанов: Промените в Конституцията са имали една основа цел – да разтоварят от власт Радев

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads