Реклама / Ads
38| 13672 |28.09.2020 НОВИНИ

Independent за България: “Дисниленд” на корупцията

.
Източник: БГНЕС
Поредна остра статия за случващото се у нас се появи в международното медийно пространство. В нея се коментират продължаващите вече над 80 демонстрации срещу управляващите и главния прокурор Иван Гешев, който се възприема като едно от лицата, помагащи на мрежата от корумпиран елит да продължи да работи и да източва публични средства.
 

Британското издание разговаря с Христо Иванов - бившият правосъден министър и съпредседател на “Демократична България”, който се опита да акостира на българския бряг край парк “Росенец”, близо до лятната резиденция на Ахмед Доган.

Иванов определя България като “Дисниленд” на корупцията.


.

"Има цяла каста от хора, които не спазват законите и правят така, че законите да работят в тяхна полза. Това е, което вбесява хората", обяснява още Иванов и допълни, че протестиращите у нас възприемат цялата политическа класа у нас като клика, която трябва да бъде изхвърлена от управлението.

 

В публикацията се засягат и темите за купуването на гласове както и схващането, че у нас се разполага неправилно с публични средства, а държавните договори се сключват с приближени. За това сме разказвали и няколкократно във ФрогНюз. Статии по темата може да прочетете тук и тук.

 

“Събитията засягат тема, по-широка от проблемите на България, включително възходът на десния популизъм и манипулирането на демократичния процес с лицемерни трикове. "Борисов - нахален популист с репутация на женкар без задръжки - е бивш телохранител и пожарникар, който се наслаждава на имиджа си на мъжкар. Поддръжниците му включват футболни хулигани, провокиращи протестиращите по улиците, а негови заместници очернят протестиращите с определения като "лузъри", "маймуни" и "дегенерати", пише още "Independent".

 

В статията се говори и за снимките с парите, златото и пистолета, докато Борисов спи, за които се предполагало, че са направени от "някоя елитна проститутка".

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 48| 8076 |26.09.2020 ARD за протестите в България: ЕС, сляп ли си? . 16| 7044 |18.09.2020 Френската телевизия Arte: България: Гневът на майките /видео/ . 54| 8571 |18.09.2020 „Independent“: Светът гледа към Беларус, а България протестира срещу правителството от 70 дни . 7| 4140 |10.09.2020 АЕЖ-България: МВР да уважава работата на журналистите по време на протестите

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads