Реклама / Ads
13| 3304 |08.02.2024 НОВИНИ

ЕК: Интервюто с Путин ще бъде изненада, ако той се разплаче и поиска прошка от украинците

.
Източник: БГНЕС
"Всеки може да предположи какво ще съдържа интервюто на американският телевизионен водещ Тъкър Карлсън с руския президент Владимир Путин. Вижданията на руския президент са известни. Изненада може да бъде, само ако Путин се разплаче и каже, че напълно се е провалил и се извини на украинците. Тогава бихме благодарили на г-н Карлсън, че е направил това интервю."
 

Това коментира говорител на Европейската комисия в навечерието на очакваното разпространение на записа с интервюто. Говорителят уточни, че платформата, където ще бъде качено интервюто, следва да го свали възможно най-бързо, ако то е в нарушение на правилата.

 

Ако съдържанието бъде съобщено от страна на потребителите като нарушение, платформата трябва да провери и възможно най-бързо да го премахне, поясни говорителят. ЕК не се намества по отделни случаи, а при постоянно нарушение на правилата от дадена платформа, поясни той. Говорителят припомни, че през декември комисията предприе разследване срещу "Х" (бивш "Туитър"), което би могло да завърши включително с решение за налагане на глоба.

 

В ЕС се борим с дезинформацията чрез свободата на изразяване на мнение, а не с опити за отравяне, преследване и прогонване, заключи говорителят. Запитан дали Карлсън може да бъде включен в следващите европейски санкции срещу виновниците за разпространение на пропаганда и дезинформация в интерес на Русия, той отговори, че подобни решения се взимат при закрити врата от държавите в ЕС.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 13| 2875 |08.02.2024 Шолц: Трябва да направим всичко възможно, за да предотвратим победата на Русия . 3| 5193 |08.02.2024 Земеделците не дават заден, затапиха и автомагистрала "Тракия" до Стара Загора . 1| 2894 |08.02.2024 Репресираните лица вече могат да купуват до 3 години стаж за пенсиониране

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads