Реклама / Ads
2| 2601 |26.09.2022 НОВИНИ

Йордан Божилов: Мобилизацията ще засили войната – ще има повече жертви и разрушения

.
Йордан Божилов
Всички негативни последици, които понасяме са вследствие на тази война. Мобилизацията ще засили тази война – ще има повече жертви, повече разрушена инфраструктура. Протестите в Русия основно са заради мобилизацията, защото войната влиза във всеки дом. Това е малка крачка, те не могат да променят ситуацията
 

Това заяви Йордан Божилов бивш зам.-министър на отбраната в ефира на БНТ. Руската армия има липса на високоетични оръжия, минаваме във форма на война, която разчита на конвенционална армия. Зимата ще бъде фактор. Ако е студено, няма ток и отопление ще бъде натиск върху ръководството на Украйна и Европа. И на това Путин разчита, използвайки газа като оръжие, смята бившият зам.-министър на отбраната. 

 

Според него войната има влияние върху най-различни сфери и върху нашата страна. И добави, че трябва да се наблюдава ситуацията, като се види дали имаме ресурси, които да минимализират рисковете, които са много. 

 

Румен Радев: Към момента няма пряка военна заплаха за България

По думите му България трябва да инвестира в армията и въоръжението си, защото ясно се вижда, че съветското въоръжение е неефективно. 

 

Много е ключово за нас като общество - все още сме разединени в оценките си, залети сме от дезинформация и фалшиви новини и тук правителството трябва да направи много неща, за да сме обединени в оценките си и да бъдем обединени около това, че трябва да има прекратяване на тази война, че е необходима помощ за Украйна и натиск към Русия да спре военните си действия, заяви Божилов.

 

Бившият зам.-министър на отбраната отбеляза, че страната ни не е ремонтирала украинска техника, а машините, които потенциално бяха предвидени за ремонт у нас, вече се намират на територията на Украйна, дарени от съседна на нас държава. 

Липсата на парламент е много негативна в този случай, защото в българската конституция никой не може да замени парламента при такава ситуация на военни заплахи и рискове. Никой не може да замени народното събрание. Ако парламентът работи и участва в дебата, това ще е допълнителен канал за информация на българското общество, смята ген. Атанас Запрянов.

 

Генерал Запрянов приветства решението на служебното правителство да поръча още 8 самолета F16 и призова следващия парламент да продължи работата в тази посока.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 1| 3129 |25.09.2022 Русия призна за “ексцесии” при мобилизацията . 2| 2826 |25.09.2022 Продължават арестите на руснаци заради протестите срещу мобилизацията в Русия . 21| 3684 |24.09.2022 Спасяващите се от мобилизацията руснаци, плащат 6 пъти повече за полет до Армения . 6| 10576 |23.09.2022 Кремъл: Каква е тази истерия около мобилизацията?

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads