Реклама / Ads
0| 3109 |07.04.2022 НОВИНИ

Йордан Терзийски, ПП: Митрофанова засега остава у нас

.
Йордан Терзийски
Не се обсъжда опция ”Продължаваме промяната” да оттегли кандидатурата на Андрей Гюров. Не се обсъжда и вариант за издигане на трета обща кандидатура. Това коментира по БНТ Йордан Терзийски, депутат от ”Продължаваме промяната”
 

Г-н Гюров е изключителен професионалист, човек с безупречна биография. Единственото, което успяха да изфабрикуват срещу него, е някакъв фалшив казус с неговата диплома, което е абсурдно - той е доктор от Виенския университет. Г-н Каримански също е професионалист, аз не оспорвам неговите качества. Тук въпросът е коалицията да излезе с обща кандидатура. Ние трябва да намерим модела да предлагаме най-правилните кандидати, а не да има някаква лична борба за постове и това да рефлектира върху коалиционните отношения.

 

В коалицията ежедневно се решават десетки казуси - и в НС, и в изпълнителната власт. Смисълът на коалицията е да има плурализъм - различни мнения да се слагат на масата, да има конструктивен диалог и да се стига до решения, които работят, категоричен е Терзийски.

 

Относно предложението на ДБ за обявяване на руския посланик за персона нон грата, Терзийски обясни, че на този етап няма решение по казуса и засега дипломатът остава у нас.

 

Той коментира и упреците, че ЕК ще одобри Плана срещу едно наше обещание - например да падне българското вето за преговорите за членство в ЕС на Северна Македония.

Знаете, че имаме много конкретни ангажименти, които ние искаме от македонската страна и не е коректно те да бъдат обвързвани с други теми, подчерта Терзийски.

Ние имаме ясни условия, при които Северна Македония трябва да бъде допусната до преговори с ЕС и продължаваме да отстояваме тези наши принципи.

 

Въпросът е защо точно сега възниква темата за Македония и дали не са опити да се отклони фокуса от страна на Трифонов. Темата "Македония" не е фокусът. В момента имаме съвсем други приоритети и предизвикателства, които решаваме на ежедневна база и да повдигаме темата за Македония, един вид, може да се изтълкува като вид популизъм. Не е добре да обвързваме темите.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 3248 |06.04.2022 Асен Василев: До края на деня ще решим за изгонването на посланик Митрофанова . 0| 5193 |06.04.2022 Проф. Радулов: Отзоваването на Митрофанова е неизбежно . 0| 4634 |05.04.2022 Тошко Йорданов: Не съм показал среден пръст, просто съм се подпрял . 0| 6293 |04.04.2022 На живо! ВСС прие за допустимо Надежда Йорданова да иска освобождаването на Иван Гешев

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads