Реклама / Ads
78| 6341 |15.08.2013 НОВИНИ

Йордан Цонев: „Атака” ще гласува срещу ветото, защото е против ГЕРБ

.
Йордан Цонев, депутат от ДПС Източник: Булфото
Днес Комисията по бюджет и финанси в Народното събрание се събира на заседание, на което ще обсъжда върнатата от президента актуализация на бюджета. Ние сме се съобразили с всички бележки, които са направени към бюджета, още преди държавният глава да наложи вето. Имам чувството, че президентът не е слушал изобщо дебата, дори не е чел материалите, които се публикуваха.
 

Това обясни председателят на Комисията по бюджет и финанси в Народното събрание Йордан Цонев в сутрешния блок на БНТ и посочи, че вече е готов с аргументите си срещу ветото.

Депутатът обясни, че само 286 млн. лв. ще бъдат изхарчени. Според него, основната необходимост от заем от 1 млрд. лв. е заради неразплатените дългове към бизнеса. “Към този момент ние не плащаме избирателно. Плащаме за абсолютно всяка извършена работа. Ако бъде избирателно, значи плащаме избирателно и за фирмите на ГЕРБ, които са спечелили поръчките”, уточни той.

“И президентът и ГЕРБ се държат двулично”, заяви Цонев. “Президентът беше поканен да дойде в пленарна зала, не за да вземе участие в дебатите, а за да чуе контра мотивите”, допълни той.

“Към ГЕРБ – защо е това бързане да свикат извънредно заседание, на което няма да подкрепят актуализацията? Къде е логиката в това да бързаш да свикаш заседание, а от друга страна да отхвърлиш това, за което си го свикал?”, попита Цонев.

Председателят на бюджетната комисия изрази увереност, че ДПС и БСП ще съберат кворум и достатъчно гласове, за да отхвърлят президенсткото вето. “По отношение поведението на “Атака”, ние не водим разговори с тях. Съдейки от изялвенията на лидера им Волен Сидеров, предполагам, че те ще подкрепят актуализацията, ще гласуват срещу ветото. Моят политически анализ е, че ГЕРБ е водещото при тях. Те няма да допуснат ГЕРБ да се върнат на власт”, каза Цонев за решението на “Атака”.

На въпроса какво ще се случи, ако актуализацията не бъде приета, той отговори: “Най-вероятно ще имаме избори. Откъде да знам?. Може да останем на стария бюджет. Може да съставим бюджет 2014. Може да направим и нова актуализация”, допълни той.

“Рецесията чука на вратата”, потвърди прогнозата си Цонев. “Няма как, ако се появи рецесия във втората половина на годината, тя да не е предизвикана от политики години преди това”, допълни той.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 10| 4962 |07.08.2013 Йорданка Фандъкова на нова среща с протестиращите . 28| 6498 |31.07.2013 Бойко Борисов и Йордан Цонев се захапаха за бюджета в НС . 42| 5433 |30.07.2013 Йордан Цонев плаши с рецесия до края на годината . 79| 8174 |26.07.2013 Йордан Цонев: Иван Кръстев е инженерствал по много политически проекти

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads