Реклама / Ads
0| 4328 |17.08.2016 НОВИНИ

Йотова: Ген. Румен Радев ще спечели президентските избори

.
Илияна Йотова
Убедена съм, че ще спечелим президентските избори и гражданите ще се гордеят с кандидата ни. Това каза евродепутатът и член на Изпълнително бюро на БСП Илияна Йотова. По думите й БСП е единствената партията на политическата сцена, която е направила избора на президентската си двойка най-прозрачно.
 
„Днес след броени часове след Националния съвет БСП ще обяви официално кандидатът си за президент. Тя отказа да коментира изказванията на омбудсмана Мая Манолова, която се отказа от надпреварата за президент на БСП, както и дали тя ще е номинирана за вицепрезидент. „Няма разделение в партията“, увери тя пред bTV.

„Ген. Радев е номинация не на Първанов, а от структурите на БСП. Той ще бъде номиниран, според мен. Тежката дума, независимо от преговорите, е на Националния съвет на партията. Той е сред седемте номинации“, подчерта Йотова. Тя добави, че в тази връзка вижда известна нервност и несигурност в ГЕРБ след обявяването на ген. Румен Радев за кандидат-президентът на БСП. „ГЕРБ няма да спечелят тези избори“, категорична беше Йотова.

„БСП беше изключително отговорна партия по темата сигурност. Тя отложи своя вот на недоверие след събитията в Турция, но г-жа Бъчварова отдавна го заслужава. Аз като български гражданин не се чувствам достатъчно сигурна. Само преди дни тя ни уверяваше, че ние сме най-сигурната държава, в същото време Сърбия ни връща над 2000 мигранти. Европа вече прави обратен завой в позицията си за бежанците. Има отказ от прием и създаването на своеобразен център на Балканите. Притеснително е, че правителството ни няма позиция по въпроса“, отбеляза евродепутатът. „

„Смятам, че тази коалиция в момента няма да издържи, защото в нея няма живот, няма визия, няма перспектива. Живеем в трудни времена, а институциите нямат визия за страната ни. Всички вече са наясно, че със санкции нищо добро не се постига. без Русия няма да се справим с тероризма. Всички разчитат на нея“, каза още Йотова.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 4| 12698 |17.08.2016 Ген. Стефанов: Нерде Събев, нерде Радев за президент . 7| 8031 |16.08.2016 Ген. Радев: Не мога да остана подчинен на министър, който не чува експертизата ми . 4| 8653 |16.08.2016 Дилов: Не виждам по-добро от ген. Радев на президентския пазар . 12| 11266 |13.08.2016 Румен Овчаров: Ген. Радев ще пребори Б. Борисов
Реклама / Ads