Реклама / Ads
65| 12595 |10.08.2020 ГЛАСЪТ

Искаш оставка - получаваш Бойко Лукашенко, България като Беларус

.
За досегашния президент на Беларус Александър Лукашенко гласували в неделя над 80% от избирателите. Опозиционният кандидат Светлана Тихановска получила 9,9 на сто от гласовете. Тези резултати обявили от ЦИК на Беларус с голямо забавяне. Забавянето се случило заради масови протести в столицата Минск, които блокирали улиците.
 

Лукашенко бил поздравен за успеха още снощи от президентите на Русия, Китай и Киргизстан. В цялата страна обаче стотици хиляди беларуси са по улиците и площадите, скандирайки, че изборите са фалшифицирани.

 

Къде е връзката с България?

 

Отдавна Лукашенко е възприеман от света и много беларуси като диктатор. Той е на власт от 25 години. Печели всички избори, а опонентите му са преследвани от тайните служби и прокуртурата. Много от тях са в ареста и затвора по различни обвинения, според правозащитници, абсолютно неоснователни.





Вече 32 дни протестите в България скандират мафията и диктатурата да бъдат отстранени. Искат се оставките на премиера Бойко Борисов, главния прокурор Иван Гешев и цялото правителство.

 

Днес всички очакваха оставка от Бойко Борисов след фотосесията с внучетата. Получиха: "И аз искам оставката на Радев. Всеки иска оставката на някого. Даже на Христо Иванов не му я искам, беше ми заместник толкова години. Един иска на Лозан Панов, на Радев, на Борисов. Конституцията, демокрацията и правовата държава казват: провеждат се избори. На тях се явяват политически партии и те на базата на резултата си съставят или самостоятелно, или коалиционно правителство". 

 

Цинизмът не е от вчера. Тук е по балкански брутален. Има нескончаеми опити властта да печели време и да отложи изборите поне с месец-два. Коалиционните партньори Каракачанов и Симеонов искат пълен мандат.

 

Припомняме, че в изборния ден 25 октомври 2015 г. хакерски атаки удариха сървърите на ЦИК, МВР и държавни институции. Тогава ГЕРБ спечели с тотално превъзходство, както Лукашенко в Беларус. Взе 29 общини, в 3 спечели Реформаторския блок, а БСП - нито една. Кърджали остана за ДПС.





По-късно от ГДБОП признаха за кибератаката. Признаха също, че вероятно тя е дошла от хакери на руските тайни служби. От САЩ обявиха, че са действали през Турция, Русия, Венецуела. Скандалът бе заметен, резултатите от изборите - приети.

 

Борисов бави. В същото време пуска ченгеджийски номера като "народа иска импийчмънт на президента" през измислена Циклама някояси. През това време той ще демонстрира загриженост с джипката и ще чака протестите да се изтощят сами. През това време починалите от законотворчество депутати ще подготвят изборите по тертип на ГЕРБ и ще получим напролет резултат като в Беларус. Пълна изборна победа на Бойко Лукашенко. След това Гешев си знае работата - недоволните на дръвника...

 

Д-р Димитър Попкутуев

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 39| 39460 |16.07.2020 Оставката на Гешев е гарантирана от самия него . 41| 37500 |15.07.2020 Благодаря на Гешев, който е лъжец и позор за прокуратурата. Оставка! . 116| 66993 |14.06.2020 Караянчева подава оставка, иска оставката и на Борисов. Оргазми . 27| 14692 |13.01.2020 Кирил Ананиев да хвърля оставка, че освен без вода, ще останем и без здравеопазване

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads