Реклама / Ads
2| 4739 |09.05.2011 НОВИНИ

Искат отвод на съдия за Пловдивския панаир

.
От ведомството на Трайчо Трайков поиска отвод на съдия-докладчика Красимир Коларов по делото за възстановяване на контрола на държавата върху Пловдивския панаир, съобщиха от пресцентъра на икономическото министерство.
 

Те са категорични, че Коларов е получил делото от председателя на Пловдивския апелативен съд Георги Чамбов, без да е извършено електронно разпределение при спазване на принципа на случаен подбор.

Това е второ въззивно дело в Апелативния съд в Пловдив, след като съдия Коларов прекрати производството и го върна на първа инстанция заради фактически грешки в съдебното решение.

През февруари тази година съдът обяви увеличенията на капитала на панаира за нищожни.

През април 2010 г. икономическият министър Трайчо Трайков сезира съда и бе образувано дело за връщане на мажоритарната собственост и пълния контрол на държавата.

Делото бе заведено след проверка на сделката за панаира, която откри нарушения на търговското и приватизационно законодателство.

Проверката откри и нарушения в действията на бившия икономически министър Румен Овчаров. В резултат на това държавата подари контрола над панаира на фирма „Пълдин турсинвест“, която се контролира от бизнесмена Георги Гергов, който е и областен лидер на БСП в Пловдив.

Указаните поправки са извършени от Пловдивския окръжен съд и на 20 април т.г. материалите повторно постъпват в Апелативния съд в Пловдив, където е образувано ново дело.

В Закона за съдебната власт има императивна разпоредба новите дела да бъдат възлагани чрез електронно разпределение. Независимо от това председателят на съда Красимир Коларов дава делото на съдия-докладчика по първото прекратено дело, се казва в становището на икономическото министерство.

Не са взети предвид три последователни искания на представителя на държавата за спазване на императивната разпоредба в закона. Поради това министерството е поискало отвод на съдията и е подаден сигнал до Висшия съдебен съвет за извършени дисциплинарни нарушения при определяне на съдия-докладчик по новото дело.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 7| 5890 |08.05.2011 Отвод на съдията по делото за Пловдивския панаир поиска държавата . 8| 5136 |05.05.2011 Над 90% от българите не искат клинични пътеки . 8| 5160 |03.05.2011 Отново искат „главата” на Найденов . 0| 5596 |02.05.2011 Емигранти искат узаконяване на БГ-училищата в чужбина

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads