Реклама / Ads
1| 2975 |13.12.2022 НОВИНИ

Искрен Арабаджиев, ПП: Нещата се бутат към трети мандат, за да се размие отговорността

.
Искрен Арабаджиев
Мнозинството от номинациите в проектокабинета “Габровски” са хора от втория ешелон на ГЕРБ. Виждаме министри, свързани с Тройната коалиция. Това каза по НТВ депутатът от ПП Искрен Арабаджиев. 
 

Едно неприемливо предложение е това на Николай Павлов, ние го уволнихме от Булгаргаз. Той е назначен от ГЕРБ и прокарва идеите на Газпром. Това е доказателство за връзката между ГЕРБ и Радев. Имаше едни разследвания срещу Радев, но това спря. Чудя се дали не направиха така подчинен президента. През последните 30 години задкулисието води страната. То има предложения в този кабинет. 


Ние разбихме тези правила в политическата сфера. Във времето виждате, че нямаме осъдителни ефективни присъди за политиците. ГЕРБ трябва да кажат защо предлагат за министри хора от Тройната коалиция? Трябва да отговорят и по отношение на г-н Павлов. Трябва да говорим и за новия министър на отбраната, той е придобил магистърска степен в Ленинград. Г-н Заков е добър професионалист, който от наивност смята, че може да е полезен в тази тежка ситуация. Той би искал да помогне на страната, но не е реалистично при такъв премиер да има собствено мнение. 


Смятам, че правителството няма да бъде гласувано. Не мисля, че ще има и игри с кворума. Всички от ПП ще бъдем в НС при гласуване на кабинета. 

Ние не приемаме експертно правителство като форма на управление. Все още не сме взели решение за втория мандат. Бихме могли да направим пакет от законодателни промени.

 

Казахме на хората, че няма да подкрепим правителство на ГЕРБ и хората ще видят, че държим на думите си. ГЕРБ дори предлагат наши министри в техния проектокабинет. Преди няколко седмици казахме да не се пипа ИК. Нека да се приеме закона за КП КОНПИ. Видяхме, че в крайна сметка си прокараха ИК. 

 

Правителство без ясна политическа отговорност е вредно за държавата. Поглеждам към проф. Габровски и виждам Беров. Виждам нещата да ги бутат към трети мандат, тогава най-много ще се размие отговорността. Ние в такава коалиция няма да влизаме.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 3| 3053 |05.11.2022 Арабаджиев, ПП: Трябва ни евроатлантическа коалиция без корупция . 0| 2642 |24.10.2022 Искрен Арабаджиев, ПП: Не сме затворили вратата на БСП за общ път . 3| 3047 |10.10.2022 Искрен Митев от ПП: С ГЕРБ сме като олио и вода - несъвместими . 0| 6871 |07.10.2022 Искрен Митев: ПП ще се опита да състави кабинет

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads