Реклама / Ads
0| 32549 |30.06.2022 НОВИНИ

Искрен Митев от ПП скастри Десислава Атанасова: Как живеете с това противоречие - хем има, хем няма пари в бюджета?

.
Искрен Митев
От трибуната на парламента при обсъждане на бюдже Десислава Атанасова поискасредства за изграждане на православен храм за българите в Кипър и допълнителни средства за капиталови разходи за разработване на два проекта. Контрира я депутатът от ”Продължаваме промяната” Искрен Митев, който видя противоречия в критиката на Атанасова за финансовата политика на кабинета и парите в бюджета.
 

"Искам да се спра на две от предложенията, които считам, че са важни. Ще ви призова да подкрепите предложението ни за 100 000 лева за изграждане на православен храм в Кипър. Българската общност там е много голяма. Искаме храм да изградим, подкрепи ни Светия синод. Благодаря на Българската православна църква, че имаха толкова бърза реакция, откликвайки на молбата на нашенците, живеещи в Република Кипър. Искаме и допълнителни средства за капиталови разходи за разработване на два проекта - центъра за превенция на противодействие на комплексни деструктивни процеси, и изграждане на комуникационна и информационна система за обмен на класифицирана информация в реално време. Предложението е за втория проект - необходими са 5 680 000 лева", каза Десислава Атанасова от парламентарната трибуна.


Митев на секундата я репликира: "Имам въпрос към вас, който е по общата актуализация. Вие внесохте предложение за сваляне на правителството с мотив финансовата политика на правителството. Вие през цялото време твърдите, че това е много лоша финансова политика, много слабо изпълнена, и въпреки това с всички ваши предложения, които вече приближават половин милиард, вие показвате, че така е направена финансовата политика, че има от къде да се намерят 1 милиард. И въпросът ми е как живеете с това противоречие? От една страна ние сме водили най-лошата и най-слабата финансова политика, а от друга - се оказва, че въпреки всички ваши опити да счупите бюджета, пари в бюджета има".

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 17172 |29.06.2022 Ива Митева: Петков казал, че ще му водя група, която ще разговаря с него . 0| 4044 |29.06.2022 Искрен Митев: Изгонването на руски дипломати става с подпис на Външно министерство . 0| 3099 |28.06.2022 Искрен Арабаджиев, ПП: Ако нямаме 121 гласа, няма да изпълним мандата . 0| 17189 |26.06.2022 Отцепникът от ИТН Иво Атанасов: Ива Митева е наемник. Днес е с ИТН, утре може да е с друг

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads