Реклама / Ads
16| 2817 |30.07.2023 НОВИНИ

ISW: Кремъл затяга хватката около руските военни пропагандатори

.
Части от руското провоенно ултранационалистическо информационно пространство започват все повече да звучат в синхрон с Кремъл и усилията на Москва да украинската контраофанзива като провал - загубите на Киев на фронта се преувеличават докато същевременно се пише все по-малко за трудностите на Русия.
 

Известни руски милиблогъри все по-често представят неточно украинските операции за контранастъпление като серия от неуспешни украински атаки по цялата линия на съприкосновение, пишат в анализа си от Института за изследване на войната. Разпространяват се повторно и стари видеа с цел пропаганда. На кадри се вижда танк, който побеждава цяла украинска рота с бронирани превозни средства. В действителност обаче видеото е от 7 юни и показва руски артилерийски части, които удрят украинската колона.


ISW по-рано оцени, че Кремъл вероятно променя политиката си относно отразяването на войната, за да омаловажава възможностите за успешна украинска контраофанзива и да се рекламира като ефективен военен командир. Руските милиблогъри продължават да съобщават за локализирани украински напредъци и някои проблеми с руските отбранителни операции, но по-широкото оперативно рамкиране на украинската контраофанзива в провоенното руско информационно пространство е в съответствие с вероятната промяна в представянето на контранастъплението от Кремъл.


Нещо повече - избрани руски милблогъри може би оформят своя разказ от страх от наказание след като Кремъл арестува видния провоенен критик Игор Гиркин. 


Способността на Кремъл да създаде по-последователен разказ за войната в руското информационно пространство остава несигурна и последващите руски неуспехи или значителни украински успехи могат да попречат на Москва в това й усилие. Сегменти от руското информационно пространство продължават да се оплакват от системни проблеми в рамките на руските военни усилия в Украйна и много руски милблогъри вероятно ще обърнат курса си на представяне на украинската контранастъпление в случай на значителни украински печалби. 

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 14| 3895 |27.07.2023 Кога се официализираха разказите на кремълската пропаганда? . 1| 2872 |25.07.2023 Най-четеният съвременен руски писател: Кремъл скалъпи обвинение, че съм чуждестранен агент . 28| 4350 |23.07.2023 Петър Танев от Одеса : Военнопрестъпниците в Кремъл правят всичко възможно дори украинците и с руско самосъзнание да ненавиждат Русия . 11| 3500 |21.07.2023 Кремъл арестува бившия силов министър на Донецк Игор Гиркин

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads