Реклама / Ads
13| 2886 |30.07.2024 НОВИНИ

ISW: Кремъл затяга контрола над руското общество

.
Източник: БГНЕС
Кремъл вероятно се опитва да установи известни стандарти за приемливо и неприемливо поведение сред населението в Русия, чието поведение напоследък заплашва Кремъл.
 

Това се посочва в дневния анализ на Института за изследване на войната (ISW).

 

Кремъл засилва усилията си за кодифициране на желаните норми на поведение в Русия, като предприема мерки срещу нежеланото поведение в руското информационно пространство и в мигрантските общности.





Много аспекти на руското ултранационалистическо информационно пространство подкрепиха въстанието на тогавашния финансист на "Вагнер Груп" Евгений Пригожин през юни 2023 г., след като месеци наред той подаваше онлайн жалби срещу поведението на руското Министерство на отбраната (МО) по време на войната в Украйна, което накара МО да предприеме мерки срещу изявени жалбоподатели и да насърчи автоцензурата сред военните блогъри.

 

Руските опозиционни групи изразяват своята опозиция срещу Кремъл, неговите войни и други политики онлайн, а на 29 юли руската Федерална служба за финансов мониторинг (Росфинмониторинг) определи 55 от тези организации, включително регионални организации, защитаващи етническите малцинства, като "екстремистки" организации в опит да ги задуши.

 

Руските ултранационалисти отправиха широки оплаквания срещу мигрантите след множество терористични атаки на високо равнище, а Кремъл предприема повърхностни мерки, които до голяма степен успокояват ултранационалистическата общност и осигуряват допълнителни механизми, чрез които МО може да принуждава мигрантите да служат в армията, като в същото време като цяло не успява да се справи с нарастващата заплаха от ислямски екстремизъм в Русия.





Голяма част от руското информационно пространство реагира на неотдавнашната засада на група "Вагнер" в северната част на Мали от страна на туарегските бунтовници, като се обединява около предположението, че руското МО ще се опита да извлече полза от загубите на "Вагнер", което подчертава продължаващото недоверие между руското МО и групата "Вагнер" в Сахел и подкрепящите "Вагнер" коментатори.

 

През нощта на 28 срещу 29 юли украински безпилотни самолети нанесоха удари по руска енергийна и комунална инфраструктура в Орловска, Воронежка и Белгородска област.

 

Наскоро руските сили потвърдиха напредването си североизточно от град Харков, във Вовчанск, край Авдеевка и югозападно от град Донецк.





Руското правителство продължава да предприема законодателни стъпки за използване на мигранти и новонатурализирани граждани за задоволяване на нуждите на руската армия. Законодателни промени предвиждат тяхната наборна служба да е почти два пъти по-дълга от тази на етническите руснаци.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 2193 |30.07.2024 Слънчево на запад, по морето - валежи и условия за градушки . 1| 2318 |29.07.2024 Тръмп се е съгласил да бъде разпитан от ФБР в рамките на разследването на опита за покушение срещу него . 3| 2382 |29.07.2024 САЩ ще изпратят на Украйна нов пакет от военна помощ на стойност до 200 млн. долара . 1| 2497 |29.07.2024 Виктория Томова: Дадох всичко от себе си. Нещата не се получиха, но си тръгвам с два добри мача

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads