Реклама / Ads
3| 2306 |06.08.2024 НОВИНИ

ISW: Руските власти арестуваха двама високопоставени служители за измама

.
Източник: БГНЕС
Руските власти арестуваха ръководителя на Патриотичния парк (своеобразно военно изложение) към руското министерство на отбраната- Вячеслав Ахмедов и заместник-началника на дирекцията за иновационно развитие отново към руското министерство на отбраната - генерал-майор Владимир Шестеров.
 

Причината - подозрения за мащабна измама, извършена на 5 август, съобщават от ISW - Института за изследване на войната.

 

По-конкретно има подозрения, че Ахмедов и Шестеров са си присвоили над 40 милиона рубли (приблизително 471 000 долара) от обществени поръчки за парка. Съобщава се, че изграждането на Патриотичния парк е провокирано от личното желание на бившия руски министър на отбраната и настоящ секретар на Съвета за сигурност Сергей Шойгу.





Строителството на парка бе ръководено от бившия заместник-министър на отбраната на Русия Тимур Иванов, който също наскоро бе арестуван.

 

Вътрешен източник, който по-рано е правил прогнози, които са се потвърдили, обяви, че в близко бъдеще ще бъде сменен и началникът на Главното бронетанково управление към руското министерство на отбраната. Това е генерал-лейтенант Александър Шестаков.

 

В същото време секретарят на Руския съвет за сигурност Сергей Шойгу се срещна в Техеран с различни високопоставенислужители, включително с иранския президент Масуд Пезешкиан, с началника на Генералния щаб на въоръжените сили генерал-майор Мохамад Багери и със секретаря на Върховния съвет за национална сигурност на Иран Али Ахбар Ахмадиан в Техеран на 5 август.





Русия затяга мерките при приемането на таджиките, които се надяват да намерят работа, съответно препитание в нея. Ограниченията се налагат заради част от усилията на Русия за справяне със заплахите пред сигурността, най-голямата от които бе терористичната атака в Crocus City Hall през март 2024 г., извършена от страна на афганистанския клон на Ислямска държава.

 

От Главното управление на военното разузнаване (ГУР) на Украйна съобщиха, че на 3 август украински дронове са унищожили бомбардировач Су-34 и склад за боеприпаси на летище "Морозовск" в Ростовска област. Това е видно от сателитни изображения, съобщават украинските командири.

 

Междувременно руските сили напредват източно от Торецк и Покровск и са близо до град Донецк и Работино.





Във вътрешнополитически план Кремъл продължава усилията си да осигури подобаващо място в политиката на страната на руските ветерани, които се сражават в Украйна.

 

 

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 2245 |06.08.2024 Пожарът в планината Славянка продължава да гори, най-труден за овладяване е източният фронт . 5| 3271 |06.08.2024 Две ракети "Катюша" удариха американската военновъздушна база "Айн ал Асад" в Ирак, има ранени военнослужещи . 0| 2306 |06.08.2024 Отбелязваме Преображение Господне . 0| 2396 |06.08.2024 Променлива облачност, на места ще превали и прегърми

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads