Реклама / Ads
19| 5666 |13.03.2013 НОВИНИ

Италиански медии: Брендо в схема с ИРА, ПКК, ЕТА и “Сивите вълци”

.
Евелин Банев - Брендо въртял сериозен бизнес не с една или две международно признати престъпни организации. Сред тях са ИРА, ПКК, ЕТА и “Сивите вълци”.
 

Това твърди в свой материал от 9 март италианският всекидневник “Гадзета дел суд”, тиражиран в южната част на Италия, цитиран от Блиц. Според изданието, терористите от "Сивите вълци" са снабдявали с оръжие и дрога престъпните кланове от калабрийската мафия от град Кротоне, докато кюрдските сепаратисти от ПКК имали бизнес с клановете от Кориляно.

Баските сепаратисти на свой ред се грижели за събирането на кредитите, а колумбийските АУК (Autodefensas Unidas de Colombia) гарантирали доставките на тоновете кокаин. Ролята на Евелин Банев била да го разпределя и продава.

Вестникът цитира за твърденията си разследване на районната дирекция “Антимафия” в град Реджо Калабрия. Именно чрез него станало ясно какви са връзките между босовете от Ндрангета и терористите от ИРА. Разследването на магистратурата в Реджо Калабрия, направено през последните 15 г., хвърляло светлина върху съществуващия алианс межди калабрийските кланове и бунтовниците от колумбийските АУК, водени от “генерал” Салваторе Манкузо Гомес.

Клановете били в една мрежа и с турски терористи от “Сивите вълци”, с кюрди от ПКК и с мексиканци от картела Los zetas. Така разкритата мрежа потвърждава икономическата и оръжейната мощ на калабрийската мафия, твърди вестникът. В рамките на операция “Магна карта”, осъществена под ръководството на спецслужбите на италианските карабинери ROS, бяха арестувани 30 души, 12 от които италианци.

Бяха задържани и 6 тона кокаин. Докато българите са водели и финансирали трафика, хората от калабрийската мафия Ндрангета са се грижели за транспортирането на огромни количества кокаин - 40 тона годишно. Дрогата е идвала през Атлантическия океан от Южна Америка, натоварен на моторни и ветроходни лодки, управлявани от скипъри от северната италианска област Венето. Те са били наемани от Ндрангета.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 10| 7249 |11.03.2013 Павел Найденов: Брендо винаги беше нащрек . 11| 6596 |09.03.2013 Експерт: Има връзка между случаите на Баретата и Брендо . 25| 6255 |08.03.2013 Брендо не отронил "ни дума, ни вопъл, ни стон" на процеса . 13| 6592 |07.03.2013 Брендо се разприказвал в Италия

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads