Реклама / Ads
5| 2505 |02.08.2024 НОВИНИ

ИТН се среща с Възраждане и ПП-ДБ за третия мандат

.
Източник: БГНЕС
ПГ на „Има такъв народ“ ще се срещне в петък с групите на Възраждане и ПП-ДБ в парламента във връзка с реализацията на третия мандат.
 

След като във вторник бе проведен първият кръг от преговори с т.нар. нечленуващи в групи народни представители, с двете групи от несъществуващата вече "Величие" - депутатите около Николай Марков и депутатите около Ивелин Михайлов, идва ред на ГЕРБ-СДС, ПП-ДБ, „Възраждане“ и БСП. Групата на ДПС с председател Делян Пеевски вече отказаха да отидат на разговори с ИТН.

 

„Страната е изпаднала в дълбока политическа, икономическа и социална криза. Не на последно място е нарушено и доверието между гражданите и техните народни представители. Едва ли има отговорен депутат в 50-то Народно събрание, който да не осъзнава, че на страната е нужно стабилно управление, което да започне да решава най-неотложните проблеми. Това не може да стане без широка парламентарна подкрепа и ясна управленска програма“, гласи поканата на ИТН.






Дотук единственият народен представител от разпадналата се група на "Величие" Красимира Катинчарова, която разговаря с ИТН за третия мандат, заяви, че групата около Ивелин Михайлов няма да даде подкрепа. След срещата на ИТН с останалите депутати близо до Николай Марков стана ясно, че те подкрепят третия мандат и са намерили общи виждания по редица приоритети.

 

В името на бъдещето на страната сме готови да дадем нашата подкрепа, заяви председателят на ДПС Джевдет Чакъров след срещата с ИТН. Казахме в самото начало, че бихме положили всички усилия за съставяне на правителство и са необходими цели и приоритети в краткосрочен и дългосрочен план, но в масите на нашата евроатлантическа ориентация трябва да се положат всички усилия да се състави правителство с оглед на тежката политическа криза в страната", подчерта Чакъров.

 

ИТН се срещна и с БСП, като стана ясно, че имат много допирни точки с колегите си от „Има такъв народ“. Общото разбиране за редовен кабинет е водещо. Не е нормално за 3 години 6 пъти да ходим на предсрочни парламентарни избори, заяви председателят на ПГ на „БСП за България“ Борислав Гуцанов.

 

По думите му Великото народно събрание неслучайно е предвидило третият мандат да е различен, да не се връчва на кандидат за министър-председател, а на парламентарна група. „Фактът, че вече започва да се води диалог в Народното събрание е нещо положително. През последните години това липсваше“, подчерта социалистът. 

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 2228 |02.08.2024 153 пожара са потушени в страната през последното денонощие . 2| 2689 |02.08.2024 121 години от Илинденско-Преображенското въстание . 0| 2250 |02.08.2024 "Внимание, горещо!" Жълт код за опасно високи температури в почти цялата страна . 3| 2557 |02.08.2024 Какво си казаха Ердоган и Байдън по телефона

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads