Реклама / Ads
17| 6248 |25.09.2008 НОВИНИ

П. Юруков - "изоставен" от най-близкото си обкръжение

.
Лидерът на СДС Пламен Юруков е подал декларация "с некоректно поднесени данни" до Сметната палата, пише в днешния си брой вестник "Монитор".
 

Това е констатирано в доклада на ДАНС до парламентарната комисия за борба с корупцията, съобщиха пред "Монитор" отлично осведомени източници от комисията. Справка в информационните системи установила различни съдружия и прехвърляне на имоти включително и на съпругата на Юруков - Соня. Справката показала и опосредствена връзка на Юруков с Румен Николов-Пашата. Синият шеф е бил собственик във фирма "Етерна ауто" заедно с Евгени Стамов, който от своя страна е съдружник с Румен Николов в "Куолити Продъктс Дивелопмънт Лимитид". Юруков не е декларирал участието си във фирмите "Фитгар БГ", "Итком", "Балкам", "Юруков - Пламен Юруков". Чрез "Балкам" лидерът на СДС участва в "Спетема-Кафе" ООД, сочи справка в ДАКСИ. Той е посочил участие само във "Венианина" ЕООД, където е едноличен собственик. В декларацията си Юруков посочва, че има автомобил "Мазерати" на стойност 87 000 лв., както и 7793 лв. в банка. Според депутати информацията за декларацията с невярно съдържание трябва да се предостави на прокуратурата. На сайта на Сметната палата декларацията на Юруков не е публикувана, въпреки твърдението на служителката от ведомството, че може да бъде открита там. Междувременно ексшефът на СДС Петър Стоянов се опитва да лансира евентуалната кандидатура на депутата от ОДС Мартин Димитров за председател на партията, научи "Монитор". Новото ръководство трябва да бъде избрано най-късно 40 дни след регистрирането на устава на СДС в съда, което се очаква да стане в края на октомври или началото на ноември. По неофициална информация Петър Стоянов е провел телефонни разговори с представители на бургаската и на пловдивската структура на СДС за кандидатурата на Димитров. "Вероятно ще има избори в СДС, надявам се да има състезание и да се появят най-добрите кандидати, между които ще можем да избираме", коментира пред "Монитор" Мартин Димитров. Съмненията за намесата на Стоянов във вътрешнопартийните битки се подхранват и от появяването му на форум по църковните въпроси в румънския парламент миналата седмица, като поканата му дошла по линия на Димитров. Депутатът Иван Сотиров също се спряга като евентуален кандидат за шеф на СДС, лансиран от столичната структура. Не е сигурно и дали настоящият председател на парламентарната група на ОДС Йордан Бакалов също няма да премери сили в състезанието за ново ръководство. Той вече се кандидатира за поста два пъти - при избора на Петър Стоянов и след това на Пламен Юруков. В синята партия се носят слухове, че Пламен Юруков е "изоставен" от най-близкото си обкръжение, което помогна и за избора му за лидер - главният секретар Пламен Радонов, Захари Желязков, Александър Йорданов, Господин Тонев. Единственият доверен човек на собственика на "Спетема кафе" в момента е заместничката му Любов Панайотова.  

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 29| 6680 |31.08.2008 Червеният депутат Георги Юруков: Опозицията е от „политически мъртъвци" . 5| 4641 |07.08.2008 Юруков не се шегувал за неплащането на данъците . 4| 4930 |28.07.2008 Обвиняващите Юруков сами били част от престъпността . 11| 5080 |25.07.2008 Пл. Юруков - агент в ново време, пишат вестниците

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads