Реклама / Ads
5| 4939 |17.11.2008 НОВИНИ

Пл. Юруков: Не можах да обединя СДС като лидер

.
Смисълът на изборите бил СДС да се обедини около лидера си, а се очаквала кампания срещу лидера и партията, която да ги дискредитира. Затова Юруков отказал да се кандидатира.
 

 

Когато взех решението да не се кандидатирам за председател, пред мен стоеше основният въпрос за обединението на партията около лидера си. При многото си срещи установих, че не съм успял да обединя СДС около себе си, затова взех решение да се откажа от надпреварата, обяви по НТВ Пламен Юруков, настоящ лидер на сините. Той напомни, че влязъл в СДС взривно и много хора въобще не го познавали. През това време не било направено достатъчно, за да се изгладят противоречията. Атаките срещу Юруков също изиграли известна роля, въпреки че той с документи показал, че няма вина.

Сега председателят на СДС нямал правомощията от по-рано, а бил просто един оперативен ръководител. Юруков оповести, че не е получил достатъчно подкрепа от съпартийците си като личност, но пък са приемали политическите продукти на партията. Смисълът на изборите бил СДС да се обедини около лидера си, а се очаквала кампания срещу лидера и партията, която да ги дискредитира. Атаката щяла да е срещу кампанията на Юруков. Сега той оставал в Националния Съвет и щял да работи по програмата, а въпрос на бъдеще било какво ще се случи нататък, като не било изключено дори да бъде и премиер, ако десните спечелят изборите. Юруков обяви, че не се чувства заложник на ДАНС във връзка с писмото, от което става ясно, че не е подписвал декларация за сътрудник на службите.

Сега СДС се демократизирал и за първи път в българската политическа история лидер щял да се избира с гласовете на всички. Когато те нападат, трябва да направиш крачка назад, заяви Юруков, обяснявайки, че ако така действали досегашните лидери на десниците, сега нямало да се търсят пътища за обединение.

Пламен Юруков добави още, че не вижда причина след време да не се кандидатира за поста отново, още повече, че сега той не подава оставка, а просто не се явява на надпревара за него.

Frognews.bg

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 29| 6696 |31.08.2008 Червеният депутат Георги Юруков: Опозицията е от „политически мъртъвци" . 15| 4889 |23.07.2008 Пл. Юруков: У нас има три кръга финансов капитал, аз съм средна класа . 16| 4821 |13.07.2008 Пл. Юруков: Връзката СДС - ГЕРБ е логична . 28| 4763 |19.06.2008 Пл. Юруков: СДС ще управлява с ГЕРБ

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads