Реклама / Ads
0| 2746 |15.07.2022 НОВИНИ

Ива Митева: Лидерите да отстъпят встрани, напред да излязат експертите от А-отборите

.
Ива Митева
Добре е лидерите да отстъпят встрани, а да излязат експертите от А-отборите. Червени линии няма да поставяме. Това повтори народният представител от „Има такъв народ“ Ива Митева след консултациите на политическата формация при президента Румен Радев преди връчването на третия мандат.
 

Председателят на парламентарната група на „Има такъв народ“ Тошко Йорданов също уточни, че за формацията е най-разумно политическите лидери да бъдат по-отдалечени от изпълнителната власт.

 

„Разговор за министър-председател се води на преговори между бъдещи коалиционни партньори. Всичко останало е спекулация. Ние не сме се засилили той да е, например, от ИТН или от която и да е друга партия. Той трябва да е фигура, която да обедини останалите. И ако не е политическа фигура, мисля че ще постигнем много по-лесно краен добър резултат“, каза Йорданов.

 

От ИТН са готови на разговори с доскорошните си коалиционни партньори от „Продължаваме Промяната“, БСП и „Демократична България“, стана ясно още след днешните консултации. Но бяха канеторични – няма да водят разговори за бъдещо управление с ГЕРБ, ДПС и „Възраждане“.

 

„Едни нови избори няма да произведат кой знае каква различна картина, може да се влезе в нов цикъл. И ако няма работещ парламент, не можем да говорим за каквото и да е законодателство и по Плана за възстановяваме. Затова ако в момента има политическа партия, която тласне държавата към избори, ще носи отговорност за това“, заяви на свой ред Станислав Балабанов.

 

От „Има такъв народ“ дадоха заявка, че ще работят за съдебната реформа, антикорупционното законодателство, както и по-добро здравеопазване, образование и социална политика.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 3474 |13.07.2022 Ива Митева: ДБ има възможност да ни върне на масата за преговори . 0| 4521 |08.07.2022 Митева: Слави Трифонов беше отворен за разговори за кабинет, но никой не ни потърси . 0| 5260 |06.07.2022 Ива Митева: В моя кабинет народен представител от отцепилите се е заявявал колко струва . 0| 4095 |30.06.2022 Путин отвърна на шегите на лидерите на Г-7: Ако се съблечете, ще бъде отвратителна гледка

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads