Реклама / Ads
0| 2868 |12.04.2022 НОВИНИ

Ива Митева: Някой иска ръчички да пипат бюлетините и да определят изборния резултат

.
Ива Митева Източник: БГНЕС
Няма консенсус в коалицията за връщане на хартиените бюлетини. Това коментира пред журналисти заместник-председателят на Народното събрание Ива Митева (”Има такъв народ”) преди заседанието на правната комисия в парламента, която обсъжда закриването на спецправосъдието на второ четене.
 

Към днешна дата ме притеснява повече внесеният Изборен кодекс, отколкото спецправосъдието, посочи тя.

 

"Няма категорично консенсус. Имахме среща коалиционните партньори, на която "Има такъв народ", "Демократична България" и "Продължаваме Промяната" категорично заявихме, че няма да подкрепим подобен законопроект, ако бъде внесен", каза Митева. Виждам, че вчера този законопроект е внесен, явно някой иска "ръчички да пипат в бюлетините и да определят изборния резултат", коментира тя.

 

Това е инициатива на БСП, която ние не подкрепяме, заяви пред журналисти председателят на ПГ на "Демократична България" Христо Иванов. За машинното гласуване той каза, че не бива да се отказват от нещо, което заедно са постигнали.

Председателят на парламентарната комисия по конституционни и правни въпроси

 

Милен Матеев ("Продължаваме Промяната") коментира за БТА, че определено е бил изненадан от инициативата на БСП. Аз не мисля, че такава промяна е необходима, защото много години се борихме точно това - да постигнем едно електронно гласуване, каза той. Според Матеев ще е връщане назад, ако се върнат хартиените бюлетини.

 

Вчера от БСП внесоха в парламента промени в Изборния кодекс, които предвиждат за всички видове избори в секциите с над 300 избиратели да има възможност за избор между две алтернативи за гласуване - с машини или с хартиени бюлетини. Днес от партията съобщиха, че законопроектът е представен на коалиционните партньори и не фигурира в споразумението за правителство.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 4398 |12.04.2022 Мика Зайкова: Искаше ми се аз да препитам кандидатите за БНБ, но не можах . 0| 11853 |12.04.2022 „Изнасилваше я цяла нощ. Искаше да я убие“: Думите, които една майка никога не трябва да изрича . 0| 3476 |12.04.2022 Стоилов има седмица да изчисти искането за освобождаването на Гешев . 0| 2893 |12.04.2022 ВСС гледа първо искането на Янаки Стоилов за освобождаването на Гешев

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads