Реклама / Ads
0| 7884 |22.05.2022 НОВИНИ

Ива Митева: Председателят на парламента опитва да се измъкне. Критично е състоянието на коалицията

.
Ива Митева
Нашата позиция не е изненада. Пазарлъци със съвестта си и българските граждани няма да направим. На КСНС при президента всички политически сили се обединиха около 7 точки, които не са изпълнени. Няма повод и условия да променяме позицията си. Ще я отстояваме до край. Критично е състоянието на коалицията спрямо Република Македония. Това каза по БНТ Ива Митева от ИТН.
 

Виждам, че не сме мръднали напред по тези 7 точки. Президентът трябва да реши дали да свика КСНС. Не знам дали Кирил Петков е обещал. Това, което чуваме, е от медиите. И от неговото говорене, че трябва да бъде пусната РСМ. В момента сме пред отваряне на съответните глави и е много важен момента. Когато обстановката и условията не се променят, няма как ние да обърнем позицията си. 


Дали Кирил Петков управлява еднолично  - не зная. Може би е група от хора. Опитва да е силния в четворната коалиция. Когато нямате 121 гласа, трябва да се съобразите с най-малкия партньор. Решават, че трябва да направят нещо и тръгват да го правят. А ние го научаваме впоследствие. С инат не става. ИТН сме най-свободолюбиви. Активни сме и сме последователни. Не отстъпваме от нашите решения. Ние сме най-активни на коалиционните съвети.

 

Това, което чух от председателя, не ми харесва. Вчера опита да се извини. Той е председател на парламента и думата му тежи. Призовахме да каже на кой коалиционен съвет не сме ходили. Той се опитва да се измъкне. Нека да каже точно на кой савет не сме ходили. Очакваме той да излезе и да го каже. Много често ни поставят пред свършен факт. Ние не знаем повече от опозицията и от другите парламентарни групи в парламента. Срещу нас има силна опозиция. 


Главният секретар на НС съм го назначила аз. В 46 парламент приехме поправка, че всеки председател на парламента може да смени екипа си. Не се интересувам какво се случва в администрацията. Бях изненадана за тези решетки. Поисках да разбера каква е хронологията. Оказа се ,че през януари е имало среща в кабинета на председателя с шефа на НСО. Той е дал съгласие. Естествено, че знае. И те са обединили в тази посока да се поставят решетки.

 

След това е постъпило писмо до главния секретар. Не искам да се противопоставям с председателя на парламента, но той няма административен опит. 

Не се страхувам от “Възраждане”, напротив, добре си комуникирам с колегите. През януари не видях напрежение, което да ме накара да бягам. Не трябва да се поставят прегради с народа. Ние не сме фукни.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 3041 |20.05.2022 Минчев: Металните решетки в парламента ще бъдат премахнати без обжалвания . 0| 4047 |18.05.2022 „Галъп”, ако всички гласуват днес: ГЕРБ и ПП почти наравно, ДБ аут от парламента. Янев изпреварва . 0| 3183 |18.05.2022 Опозицията в парламента иска оставката на зам.-председател от ПП . 0| 3355 |18.05.2022 Тошко Йорданов обвини председателя на парламента, че лъже

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads