Реклама / Ads
9| 2765 |14.06.2023 НОВИНИ

Ивайло Мирчев: Надявам се Радев бързо да подпише указа за освобождаването на Иван Гешев

.
Ивайло Мирчев: Надявам се Радев да подпише указа за освобождаването на Иван Гешев Източник: БГНЕС
Надявам се Румен Радев да си припомни, че е президент и да подпише указа за освобождаването на Иван Гешев, което е решение на ВСС. Надявам се да действа бързо.
 

През последните дни Радев дава ясни знаци – бяха освободени зам.-министри, областни управители. Това е доста безотговорно поведение особено при бедствия, каквито има в момента. Това коментира депутатът от "Продължаваме промяната - Демократична България " (ПП-ДБ) Ивайло Мирчев в предаването "Още от деня" по БНТ.


По думите му комисията за имунитетите за четири седмици трябва да излезе с решение, за да продължи работата на парламента. Комисията трябва да разгледа всички документи по „Барселонагейт“.

 

Депутатът посочи, че е разгледал в деловодството на Народното събрание около хиляда страници документи, свързани с Барселонагейт“. И добави, че в тях е имало разпити на Бойко Борисов и други свидетели, но не е видял нищо ново. 

 

Имаме правителство, което е служене кабинет на парламента. Когато управляват две партии има коалиционно споразумение. Ние не сме подписвали такова. Ние бяхме 5 пъти на избори, ако бяхме отишли на 6 щяхме да имаме световен рекорд. Като щяхме да бием рекорда на Израел.

 

Нашето виждане е че страната ни трябва да има правителство с компромис – служебен кабинет на парламента. Не както ние си фо  представяхме политически лица, които да носят политическа отговорност. Целта е парламентът да бъде гарант на решенията които ще се взимаме. Имаме много ясна управленска програма, която трябва да се изпълни, каза още Мирчев. 

 

На въпрос какъв трябва да е новият главен прокурор, Мирчев заяви: Да не е функция на политиците, да не е функция на определени икономически кръгове, който да не е следващия Гешев. Не става дума за клишето независим главен прокурор. 

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 2721 |14.06.2023 Радан Кънев: Надявам се публичното разкриване на кризата в правосъдието да стане повод за нейното решаване . 11| 3256 |13.06.2023 Ивайло Мирчев: Няма да позволим конституционната реформа да бъде “опраскана” като през 2014 г. . 6| 4159 |13.06.2023 Проф. Ивайло Дичев: Започна тотална война срещу ротационната коалиция . 1| 2670 |11.06.2023 Ивайло Шотев, ПП-ДБ: С ГЕРБ сме като олиото и водата, но трябва да подходим държавнически

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads