Реклама / Ads
6| 4532 |10.05.2021 НОВИНИ

Иван Гарелов за Илчовски: Това беше един много сериозен трус за ГЕРБ

.
Иван Гарелов Източник: стопкадър, Нова телевизия
ГЕРБ понасят щети от скандалите в комисията по ревизията, оглавяване от Мая Манолова. Скандалът с Илчовски беше един много сериозен трус за ГЕРБ. Много е вероятно обаче цялата работа да се замотае типично по български и след няколко дни да си намерим друга тема. Не можах да се ориентирам има ли нещо, което ще се разследва конкретно. Това каза пред Нова телевизия журналистът Иван Гарелов.
 

Той отчете, че няма доверие към прокуратурата, която обяви, че вече разследва. Журналистът смята, че не било трудно да се провери казаното от Светослав Илчовски и Иван Ангелов от „някой журналист“, ако имало редакция зад него. „Рискуваме много да се компроментираме като държава, ако тръгнем по път „дайте да разчистваме“, без доказателства“, предупреди обаче Гарелов и добави, че имало „леки заявки“ от ГЕРБ да бойкотират предсрочните избори.

 

„Тече дълга и напоителна процедура по демонизирането на Борисов. Истинският проблем е, че не можем да установим истината. Не можем да разграничим обвиненията от фактите. Тук се появява въпросът за валидността на този разказ. Не вярваме на никого. Основанието на това е радикализацията и политизацията на общественото мнение”, смята от своя страна Харалан Александров.

 

„Външният фактор – ЕС, се явява много важен фактор – в лицето на европейския главен прокурор Лаура Кьовеши“, съгласиха се един с друг Гарелов и  Александров.

 

Иван Гарелов е убеден, че ще има промени в подреждането на партиите след предсрочния вот. „Сигурен съм, че ГЕРБ ще падне. Сигурен съм, че Слави Трифонов ще акумулира гласове и може да излезе на първо място. Сигурен съм, че БСП ще загуби част от гласовете. Очаквам напредък на „Демократична България”. Очаквам спад на Отровното трио”, заяви журналистът.

 

Според Гарелов Слави Трифонов няма да е министър-председател и няма да се занимава с изпълнителна власт, защото за него телевизията е пред политиката. Харалан Александров обаче е на мнение, че електоратът на Трифонов очаква именно той да е катализатор на промяната.

 

„Той отговаря на това очакване. Един вид ледоразбивач на революцията, който ще интронизира новото лидерство. В ход е същата операция като с царя. Колкото по-мистично, неясно, загадъчно, толкова по-вълнуващо е и повече фантазии и надежди се инвестират в него ”, смята Александров.

 

Според него най-интересното е оттук нататък дали „Има такъв народ” ще се разберат с другите протестни партии. „Това е интригата на следващия парламент. Те поставиха началото на едно прекрасно приятелство с „Демократична България”. Очаквам то да прерасне и да се развие в щастлив брак”, каза Александров.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 47| 4806 |09.05.2021 След разкритията на Илчовски: Прокуратурата щяла да проверява . 14| 3945 |09.05.2021 Христо Иванов: Борисов обрича ГЕРБ на ролята на мафиотско семейство . 19| 6248 |08.05.2021 Иван Бакалов: Ордата на ГЕРБ е приела на въоръжение метода на заглушаването . 48| 17161 |07.05.2021 Илчовски: Поне 10 бизнесмени са готови да разкажат, че са рекетирани. Младен Маринов ме плашеше с арест

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads