Реклама / Ads
15| 54256 |19.12.2021 НОВИНИ

Василев към Харизанов: Гешев трябва да бъде сменен. Не може в прокуратурата да има ”наши” и ”ваши”

.
Георги Харизанов и Слави Василев
След като министър на вътрешните работи казва, че чувалите от АМ “Хемус” са захранвали партийни централи, значи има основание да го казва. Забелязахме, че прокуратурата и МВР не си съдействат, свидетел е натискан от прокуратурата, за да не разкрие това, което знае. Това ми дава основание да смятам, че Рашков е прав. Затова в интерес на цялото общество е главният прокурор Иван Гешев да си подаде оставката и да има реформа. В правосъдието не трябва да има наши или ваши.
 

Това заяви в ефира на Българската национална телевизия политологът Слави Василев. Заедно с него в студиото бе и Георги Харизанов - създател на Института за дясна политика, известен като "институтът на ГЕРБ". Двамата се скараха по редица въпроси, които касаят новата и отишлата си вече власт.

 

"Намираме се в първа фаза, в която ще започнат промени. Те ще се случват по много начини. За сътресение е рано да говорим, защото правителството и Кирил Петков се намират в своя “тефлонов” период, предпазвани са от енергията на протестите. Въпросът е колко бързо това покритие ще се надраска. Очевидно общество, медии и политици са решили да дадат толеранс, за да видят какво ще прави тази нова конструкция", посочи Харизанов.

 

Валисев бе категоричен - след изборите на 14-ти ноември и новосформираното правителство политическата обстановка у нас е променена.

 

"Много малко време е минало, но си личи, че съзнават огромния труд, който трябва да се свърши и се надявам да имат силата и възможностите да го направят. Имаме нов премиер, който е съвършено различен от предишния", смята още Василев.

 

"Различни са, да. Предишният министър председател не е казвал, че има за цел да сложи свои хора в прокуратурата. Във заявките има също доста притеснителни неща", контрира Харизанов.

 

Политологът, близък до предишната власт, изрази и своята изненада, че прокуратурата едва сега е решила да разследва скандалните снимки с пачките и кюлчетата злато.

"Лаическо предположение ще направя - може би Гешев е умел играч, който се опитва да смени отбора. Борисов вече не е министър-председател. Очевидно, дори Гешев да стане пръв приятел с новата власт, няма да реши проблема. Никой не трябва да бъде над закона в България", смята обаче Василев.

 

Разговорът се завъртя и в посока служебното правителство, разкрило големи далавери с участието на предишните управляващи. Според Харизанов бившият вече културен министър проф. Велислав Минеков е едно от лицата, с чиято драматургия са се създали "огромни настроения срещу управляващите".

 

"Спомняте ли си драматичните първи конференции на проф. Минеков като културен министър? Питам се как се е крало, брате мой… Не казвам, че корупцията у нас е илюзия. Никъде по света не е. Маркетингът и драматичните сюжети си свършиха работата. Драматургията на господин Минеков сработи, беше добре построена, създадоха се огромни настроения срещу бившите управляващи и обществото два пъти гласува срещу тях. Първият път не се получи. Много малка част от приказките се оказаха истина. Има хора, които са злоупотребили, нека ги хванат. Но имаше драматургия, а много малка част от нея се припокрива с фактите", посочи Харизанов.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 4| 3493 |18.12.2021 Андрей Гюров, ПП: Очакваме Гешев да си подаде оставката . 44| 33710 |18.12.2021 Бърз или мъртъв: Гешев е готов да изтъргува арест на Борисов . 0| 5143 |17.12.2021 Адв. К. Симеонов: Гешев превърна прокуратурата в хленчеща поръчкова институция . 3| 5341 |17.12.2021 МВР проверява версията на бизнесмен, че Гешев е поискал да присвои фирмата му

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads