Реклама / Ads
221| 11843 |17.07.2012 НОВИНИ

Иван Костов: Министър-председателят е чудовищно неграмотен

.
Ив. Костов
Тонът на Брюксел се смекчи заради Плевнелиев и Борисов. Лидерът на ДСБ определи реакциите на президента като навременни; според него тъкмо негововото поведение изиграло роля за смекчаване на някои по-остри реакции от Брюксел.
 

Най-съществената информация от доклада на ЕК е, че срокът на мониторинга ще бъде продължен, което означава, че правителството не се е справило с организираната престъпност, обяви по БТВ лидерът на ДСБ Иван Костов. Той определи реакциите на президента като навременни; според него тъкмо неговоот поведение изиграло роля за смекчаване на някои по-остри реакции от Брюксел. Много хора се опитали да смекчат ефекта от скандала, до който се стигнало с протестите на съдиите. И премиерът поискал корекция на решението на ВСС. Министърът на правосъдието пък направил пълен кръг - обърнал се първо на 180 градуса, после още на толкова.

Единствените, които предложихме държавническо разрешение на проблема, сме ние от ДСБ, надявам се, че колегите от Синята коалиция ще ни подкрепят, каза Костов и изреди 5 стъпки:

 - да няма политическа квота в избора на ВСС, да не се дели системата с политиците;
- да отидат на пряк избор, т.е. да ги избират самите съдии и прокурори, така че най-авторитетните да отидат;
- да се намали квотата на 12 души, защото няма работа за всички;
 - мандадът им да се намали от 5 на 3 години;
- да не са постоянно действащ орган, да си остават съдии и прокурори.

Костов разбрал за съдържанието на доклада от открити източници и добави, че с отиването си в Брюксел премиерът вероятно също е успял да омекоти тона. Борисов пази изпълнителната власт, затова няма нищо против атаката да отиде върху съдебната, коментира Костов.

След като докторите от Горна Оряховица бяха оправдани, кой ще понесе отговорността; те са жертва на злосторническа власт, констатира още лидерът на ДСБ. Зло, причинено от хора с власт, се преживява като най-голямото зло. Припомняме, че вчера се установи, че вината на тримата лекари е нулева, защото детето, за чиято смърт почти ги обвиниха, е било мъртвородено.

По темата за ТЕЦ-овете Марица 1 и 3, подписани по времето на Костов и цената на тока от тях, експремиерът се разсмя. Вие повтаряте винаги едно и също нещо, което е обидно, обърна се той към водещата А. Цолова. Откакто са започнали да работят тези централи, цената е константна, непроменена. Може ли константа да промени уравнението, попита той и каза, че това се учело в 3-ти клас. В договорите няма цена, тя се определя от ДКЕВР, там има елементарна схема, съобщи той и добави, че това било чудовищна неграмотност. Министър-председателят е чудовищно неграмотен, заключи Костов. Имало обаче многобройни издадени разрешителни на приближени хора, които да произвеждат и да продават енергия, обясни той.

Във връзка с 13 и 16%-тното увеличение на тока и последващите увеличения той каза, че истинският удар щял да се усети през зимните месеци. Костов призова хората да мислят за този ефект.

По темата за изборите в СДС и новия лидер на сините в предаването не беше отронена и една дума.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 185| 13378 |16.07.2012 Антикостовистът Емил Кабаиванов поема СДС . 23| 5963 |15.07.2012 Кабаиванов води в докторската битка за СДС засега . 1| 6124 |13.07.2012 Операция "Разбиване" разби още шестима от хората на Таки . 104| 8647 |10.07.2012 Вл. Каролев: Добре е Иван Костов да си мълчи за цената на тока

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads