Реклама / Ads
3| 3041 |13.01.2022 НОВИНИ

Иван Нейков: Казусът с добавките към пенсиите е гаф на властта - и преди, и сега

.
Иван Нейков Източник: БГНЕС
”Казусът с пенсиите трябва да влезе в графата с гафове на новото правителство”. Това каза Иван Нейков, бивш социален министър, директор на Балкански институт за социална политика. Той подчерта обаче, че те са наследили от предишните управления подхода да се дава универсална добавка на абсолютно всички пенсионери, независимо от размера на пенсиите им и на други доходи.
 

"Приемането на този подход им изигра лоша шега, защото, като че ли тезата им беше, че трябва да покажат, че са по-добри от предишните и да казват: "Те може да са направили грешка, ама ние ще направим още по-голяма грешка", каза още той пред БНР.


Иван Нейков изтъкна, че НОИ разполага с пълната база данни, за да види кой колко е получил през януари и няма да бъде проблем всеки, получил по-малко от декемврийската си пенсия, да бъде компенсиран с пенсията за февруари.


"Проблемът пак няма да е в парите. Разочарованието в хората ще остане, защото в продължение на три предизборни кампании всички слушахме как на всички пенсионери ще им се даде пенсия, която да им осигури достоен живот. Продължихме да слушаме и след формирането на новото правителство, че за 6 месеца ще се направи пенсионна реформа и всичко ще цъфне и ще върже", коментира бившият социален министър.


Той беше категоричен, че няма случай в човешката цивилизация, в който за 6 месеца да е направена пенсионна реформа: "Тя се прави много години - за много години. Коректно е да се казват на хората нещата такива, каквито са. За юни месец могат да бъдат намерени и създадени инструменти, с които да се постигне по-адекватен механизъм за осъвременяване на пенсиите".

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 16| 8197 |13.01.2022 Методи Лалов: ”Да, България” ме изключи от партията! Обзалагам се, че Хр. Иванов ще e единствен кандидат за лидер . 18| 19095 |12.01.2022 Резултатите от работата на Спецпрокуратурата сами сочат към закриване . 17| 6636 |12.01.2022 Иван Нейков: Тезата, че пенсионерът е беден априори не е вярна. Трябва да се помага на онези, които имат нужда . 6| 4123 |11.01.2022 Хр. Иванов: Европа няма да обърне внимание на Гешев. Дискредитацията му е необратима

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads