Реклама / Ads
7| 3139 |03.03.2023 НОВИНИ

Иван Таков: Безумни са внушенията, че святата дата Трети март разделя българите

.
Източник: личен архив
Нека да положим общи усилия да пазим България чиста и неопетнена, вместо да хабим енергия в безсмислени противопоставяния помежду си в услуга на чужди интереси, призова лидерът на БСП - София
 

Пълно безумие са опитите за внушение, че святата дата Трети март разделя българското общество. Това заяви председателят на БСП - София Иван Таков, който се включи в шествието от Президентството през паметника на Цар Освободител до Паметника на българските опълченци по повод националния празник. Заедно с него бяха кандидати за народни представители, членове на Градския съвет на столичните социалисти, както и на Младежката организация и районни председатели.
 
"Датата, на която България получава свободата си след близо 500 години турско робство, е свещена за нас. Получава я, благодарение на руските воини, на българските опълченци и на всички наши и чуждестранни герои, платили с кръвта и живота си за нея, коментира Иван Таков. - След 5 века без политическа и духовна свобода, Трети март бележи възкресението на българския народ.

 

Трети март е венецът в борбата на хиляди знайни и незнайни наши сънародници, поддържали 5 века живи огнищата на духа. Трети март е сбъднатата мечта на Васил Левски. Трети март е светлината след непрогледния петвековен душевен мрак на българите, които упорито и смело поддържат националното си самосъзнание с цената на безброй жертви. Трети март не може да разделя българското общество днес".
 
Според Иван Таков изкривяването на историята и старанието да бъдат заличени безспорни факти от миналото в полза на конюнктурни интереси днес не са нищо друго, освен предателство към паметта на възрожденците и извоюваната с кръвта и живота им българска свобода.
 
"Свободата е висша ценност. Тя е състояние на духа на всеки човек, коментира той. - За да бъдем свободни, трябва да бъдем независими, да отстояваме българския интерес, да помним и пазим историята си, за да не повтаряме стари грешки, каза още той. - Нека да положим общи усилия да пазим България чиста и неопетнена, вместо да хабим енергия в безсмислени противопоставяния помежду си в услуга на чужди интереси". 

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 3| 3021 |03.03.2023 Иван Демерджиев: Машинното гласуване ще се проведе безпроблемно . 1| 3189 |02.03.2023 Министър Иван Демерджиев: Приключи изземването на помещенията от частната лаборатория на ГКПП ”Капитан Андреево” . 16| 3619 |01.03.2023 Христо Иванов: Българският енергиен сектор се оказа гнездо на усойници . 2| 2906 |01.03.2023 Иван Таков поиска от социалистите в София да разкажат на хората за лявата идея

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads