Реклама / Ads
11| 3373 |31.03.2023 НОВИНИ

Иван Таков: Демонтаж? Да, но на късата памет и на фашизма

.
Източник: личен архив
Председателят на БСП - София коментира поредния вандалски акт върху Паметника на Съветската армия, който днес отново беше осквернен с червена боя.
 


Демонтаж? Да, но на късата памет и на фашизма. Така председателят на БСП - София Иван Таков коментира поредния вандалски акт върху Паметника на Съветската армия, който днес отново беше осквернен с червена боя. Здравата част от плочата на монумента с надписа "На Съветската армия освободителка от признателния български народ" беше надраскана, а отдолу беше изписано "Демонтаж".

 

Вандалският акт се случи броени часове, след като БСП закри предизборната си кампания в София с митинг пред Паметника на Съветската армия в четвъртък вечерта.


.

"Демонтаж, да! Но на разрушителното мислене и поведение, коментира Иван Таков. - Демонтаж на късата памет. Демонтаж на фашизма... Това ще демонтираме. Ние не демонтираме паметници, защото уважаваме и пазим историята. Това е смисълът на паметниците и ние го разбираме. А историята е такава, каквато е. Опитите да я четем, както Дяволът - Евангелието, според актуалната политическа конюнктура, ни обрича да повторим грешките от миналото. Това не е умно".


Председателят на БСП - София заяви, че социалистите отново ще почистят монумента. "Ние сме търпеливи, каза Иван Таков. - Ще почистваме Паметника на Съветската армия всеки път, когато се налага. Освен това, ще възстановим плочата.


.

А после ще настояваме пред Областната управа за цялостния ремонт на монумента. Защото ние така разбираме запазването на историята и съхраняването на паметта".
Лидерът на столичните социалисти завърши коментара си с обръщение към вандалите, осквернили паметника: "Ботев отдавна го е казал много точно: "...а вий... вий сте идиоти!".
 

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 1| 2862 |31.03.2023 ЦИК се среща с вътрешния министър Иван Демерджиев . 18| 3328 |30.03.2023 Христо Иванов: Готови сме да направим правителство на малцинството . 6| 3051 |29.03.2023 Експертът Иван Хиновски: Трябва да се готвим за сценарий, при който нямаме въглищни централи . 10| 3123 |28.03.2023 Георги Иванов - Гонзо: ”Маджарите” са ниво над нашите, ще имаме резултат след 3-4 години

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads