Реклама / Ads
1| 2551 |07.12.2022 НОВИНИ

Иван Таков: Трудово-производителните кооперации имат важна социална функция

.
Ръководствата на БСП - София и на Националния и на Градския съюз на ТПК обсъдиха възможността за подписване на меморандум за сътрудничество в началото на следващата година.

Трудово-производителните кооперации имат важна социална функция, която безспорно са доказали през цялата си 127-годишна история. Това заяви председателят на БСП - София Иван Таков по време на среща днес между ръководствата на Градската организация на столичните социалисти и Градския съюз на ТПК - София.

 

Иван Таков и неговият заместник в БСП - София Иван Пешев разговаряха с председателя на Градския съюз на ТПК-София доц. д. н. Владислав Лазаров, с председателя на Контролния съвет Георги Милчев, с инж. Димитринка Димитрова - член на УС, Андриан Георгиев - член на КС и Диана Гочева - управител на кооперативно предприятие.

 

"Това беше първа наша среща, на която обсъдихме възможностите за съвместни действия, коментира Иван Таков. - Радвам се, че постигнахме съгласие за необходимостта да набележим конкретни мерки за взаимодействие и сътрудничество между Градския съвет на БСП - София и Градския съюз на ТПК - София. В сферата на социалната политика бихме могли заедно да бъдем изключително полезни за гражданите на столицата. Обсъдихме също и възможността за инициативи за законодателни промени, с които нашите народни представители биха могли да се ангажират, за да бъде създадена по-добра нормативна база за предприятията от социалната и солидарна икономика".


.

Иван Таков и доц. д. н. Владислав Лазаров коментираха и актуални въпроси в областта на социалната политика, свързани със София. "Кооперациите са субекти от социалната икономика и са с основна роля за социалното предприемачество, за осигуряване на заетост и провеждане на рехабилитация на специфични социални групи, както и за участие в проекти за осигуряване на достъп и условия на труд на хора с увреждания", отбеляза още председателят на БСП - София.

 

Иван Таков и Иван Пешев посетиха и шивашкото ателие на една от кооперациите, намираща се в сградата на Националния съюз на ТПК, а след това бяха приети за среща и разговаряха и с неговия председател Божидар Станчев. На нея двете страни обсъдиха възможността за подписване на меморандум за сътрудничество в началото на следващата година.

 

"Има много възможности за партньорство и съвместна работа, каза още Иван Таков. - БСП е социална партия. В този смисъл основен приоритет на нашата група в Столичния общински съвет винаги е била грижата за гражданите на София. А създаването на благоприятни условия за развитие на социалната и солидарна икономика в столицата и областта е основна част от тази грижа".

 


.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 1| 2708 |07.12.2022 Хаджигенов: Казусът Иванчева и Петрова е ужасяваш пример за липса на правосъдие . 4| 2663 |06.12.2022 Иван Шишков: Незаконните лотове 4 и 5 могат да се приемат, за да продължи строежът на АМ „Хемус“ . 0| 14945 |06.12.2022 Диана Тонова: Има съмнения за неправомерно придобиване на общински имот от частно лице . 4| 2693 |06.12.2022 Христо Иванов: С втория мандат има шанс за правителство

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads