Реклама / Ads

0| 2338 |22.06.2022 НОВИНИ

Иван Таков пред социалисти в ”Студентски”: БСП трябва да участва в управлението на София

.
Иван Таков
Първата среща на Иван Таков, председател на БСП – София, с актива на социалистите в столичния район „Студентски“ се превърна в разгорещена дискусия по актуални теми от местната власт и политическата обстановка.

"За да реализираме идеите ни в областта на качеството на живота в София, здравеопазване, социална и жилищна политика, които от години предлагаме, БСП трябва да участва в управлението на София" – така Таков очерта основната политическа задача пред столичната организация на БСП на местните избори. „Към район „Студентски“ имаме високи очаквания.“ – обърна се лидерът на БСП – София към представителите на районната организация.

 

Иван Таков акцентира върху това, че БСП съумява да запази идеологическата си основа през годините и това си проличава и в поведението на общинските съветници в СОС.

 

Социалистите обсъдиха политическата обстановка и кризата в страната, като подчертаха, че тя може да се отрази и на месните избори. Повдигнат беше въпросът за коалиционната формула за явяване на местните избори, партньорствата и поведението на БСП в София. Изказващите се призоваха към засилена комуникация между местната власт и правителството.

 

Местните проблеми бяха в основата на разговора. Инфраструктурата в Студентски град, условията за живот на студентите, транспорт, места в детските градини и безопасността бяха тема на разговор, като беше подчертано, че управлението на ГЕРБ неглижира районите извън центъра, който обаче през последните години също упада. Участниците в срещата коментираха организационното състояние на партията, като бяха предложени и идеи за укрепването му и подобряването му в новите реалности.

 

Д-р Теодор Славев, председател на РС „Студентски“, подари на Иван Таков книгата „Воля за власт“ на Ницше. „Ние сме в район „Студентски“ и тук четем и си подаряваме книги. Пожелавам на Иван да запази волята си, така че на местните избори в София БСП да е на власт“, обърна се той към председателя на БСП – София.

 

В дискусията се включиха заместник-председателят на БСП - София Иван Пешев, членът на Изпълнителното бюро на столичната организация на социалистите Жельо Бойчев, Цветелина Пенкова, член на Европейския парламент, Райна Душкова, заместник-председател на район „Студентски“, Георги Йорданов, председател на Младежкото обединение в района и др.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads

ОЩЕ ПО ТЕМАТА

. 0| 2338 |22.06.2022 Ангова, ПП: ГЕРБ прави добре планирана предизборна кампания . 0| 12108 |22.06.2022 Доц. Петър Чолаков пред Фрог: За „новото мнозинство“ в НС няма смисъл от дебат. Ще си покажат истинските лица довечера . 0| 2329 |22.06.2022 И ГЕРБ няма да предложат заместник на Никола Минчев . 0| 2331 |22.06.2022 Петър Витанов: Темата за Северна Македония ще бъде приоритет и за чешкото председателство
Реклама / Ads
Реклама / Ads

НАЙ-ЧЕТЕНИ

Реклама / Ads
БЛОГОВЕ