Реклама / Ads
1| 7280 |23.07.2019 НОВИНИ

Иванчева: Стигнахме дъното с избора на Гешев, няма да има правосъдие за нас

.
Десислава Иванчева Източник: БГНЕС
Някой изненадан от тази номинация? Изненадата е само една, всички анализатори вещаеха, че ще има поне още една номинация за главен прокурор, от кумова срама, за пред обществото, че има плурализъм, но Гешев е пpeдлoжeн от цялaтa Πpoĸypopcĸa ĸoлeгия - 11 чoвeĸa зaeднo cъc Coтиp Цaцapoв. Тоталитаризъм на макс, само това мога да добавя.
 

Ако с това признаваме, че в цялата държава няма друг подходящ човек за главен прокурор и Гешев е най-доброто, значи сме стигнали много под дъното.

 

Това написа в профила си във "Фейсбук" бившият кмет на столичния район "Младост" Десислава Иванчева по повод номинацията на Иван Гешев за нов главен прокурор.

 

Дaниeлa Maшeвa мoтивиpa издигaнeтo нa ĸaндидaтa ĸaтo oтгoвapящ нa изиcĸвaниятa: виcoĸ eтичeн cтaндapт, виcoĸa пpoфecиoнaлнa ĸoмпeтeнтнocт, бoгaт пpaĸтичecĸи oпит, pъĸoвoдни aдминиcтpaтивни yмeния, изявeнa нeзaвиcимocт, вoля зa нaлaгaнe нa зaĸoннocттa.

 

Аз питам в какво и към кого е етичен? Сготви ни и ни опропасти живота на мен и Биляна Петрова, без да му мигне окото. Едва ли това е единствения му грях, за да стигне до тук - главен прокурор, единствен и незаменим, няма втори за номиниране в цялата държава, продължава Иванчева.

 

Дори самият той, е заявил в интервю, че очаква сегашното състезание да е мръсно и кално и се опасява, че ще се купуват магистрати, политици и журналисти. Призна и се засили да се оваля в калта, в мръсната кална схема обаче въвлече и нас. И ние бяхме една стълбичка по калния му път към мястото на главен прокурор.

 

Познайте дали ще има правосъдие за мен и Биляна? Репресията срешу нас отново ще ни връхлети с пълна сили. Молете се за нас, да оцелеем..., пише още Иванчева.

 

Припомняме, че въпреки че неофициално именно Иван Гешев беше спряган като най-вероятна номинация, а и най-вероятен наследник на Сотир Цацаров, шефът на спецпрокуратурата няколко пъти отхвърляше и отричаше такава възможност.

 

Припомняме също, че вчера стана ясно, че са пуснати четири жалби заради публикуване на лични данни на служители на КПКОНПИ, подсъдими, свидетели, политици, вещи и поемни лица от Иванчева и нейната заместничка Биляна Петрова.


Те питат кой публикува в интернет личните данни по делото "Иванчева" - хакер, спецсъд или прокуратурата. Незаконно са публикувани 127 документа (над 1200 страници) с ЕГН, адрес и други лични данни на 100 лица, свързани по делото.

 

 







Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 10| 7707 |16.07.2019 Иванчева: Иван Гешев ни е арестувал, докато е командировка в Русия . 3| 5765 |12.06.2019 Иванчева: Петко Дюлгеров е получил инфаркт . 2| 5459 |11.06.2019 Десислава Иванчева: Столичният ОС готви ново мащабно застрояване в Младост . 8| 4710 |10.06.2019 България е на дъното в класацията по достъпност на природен газ за хората

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads