Реклама / Ads
0| 3687 |12.04.2020 НОВИНИ

Ивет Лалова: Моля се да сме здрави и силни психически

.
Ивет Лалова
Моля се да сме здрави и силни психически. Боря се така, както съм се борила с всяка една тежка загуба на състезание или в тежки моменти на контузия, в които е много лесно да се пуснеш по течението и да се оставиш на мъката и депресията. Боря се с това, че мечтая, вярвам и се надявам всичко това скоро да свърши. Вярвам, че отново нещата ще си бъдат както преди - ще пътуваме, ще имаме ваканции, ще имаме състезания.
 

Това сподели седмата най-бърза жена в света на 200 м - Ивет Лалова. Тя влезе в рубриката "В главната роля" на предаването "120 минути" по бТВ директно от своя дом в София, където е заедно с цялото си семейство.

 
" За мен хубавата новина е, че тази година предстои европейско първенство, което все още устоява и не е отменено. За мен това е много голяма надежда, лъч светлина и нещо, което ме кара всеки ден да ставам и да вярвам", разкри своята рецепта Лалова.

 

"Ето сега е моментът да се храним добре, здравословно. Аз обръщам много внимание на това, тъй като не мога да тренирам с интензитета, с който съм свикнала, и да горя всички тези калории. За мен е важно в този момент да се храня перфектно - така, както преди състезания, за да компенсирам липсата на цялото движение", препоръча тя.

 

"Не е лесно. Все едно чуваш, че имаш някаква контузия и трябва да си извън пистата една година. В случая това е по-различно. Просто трябва да изчакаме една година, в която да работим. В момента ситуацията е много интересна, и за нас като спортисти, и за треньорите, защото нямаме възможност да тренираме в нормалните условия, в които се подготвяме, а в същото време едно дълго спиране е пагубно. Така че извличаме максимума от ситуацията и се опитваме да се закрепим и да се справяме. Води ме идеята, че една година ще мине много бързо и олимпийските игри ще дойдат", каза тя.

 

Преди да се завърне у нас, при семейството си, Лалова и съпругът и Симоне са били в Тенерифе, където е трябвало да проведат тренировъчен лагер.

"Всички сме добре здравословно, наистина. Няколко пъти се пошегувах с тази ситуация, че атлетите се пазим да не кихнем цяла зима и въпреки това бяхме застигнати от тази пандемия. Важното е, че аз и всички мои най-близки хора сме здрави. В България съм почти от месец. В средата на март се прибрахме, няколко дни, след като беше въведено извънредното положение. В Испания, в Тенерифе, където се намирахме за подготовка, нещата ескалираха много бързо. Докато в България бяха въведени мерки, там хората плажуваха, предимно пенсионери от Италия, Англия. Буквално за два дни се промени цялата ситуация. Имаше вече военни, започнаха всички да се прибират, да бъдат задържани по хотели и уведомявани да се прибират по родните си домове", разказа тя.

За това семейството е избрало да се завърне у нас, вместо в Италия, където също живее. В страната обаче броят на заразените е доста по-висок - регистрираните с COVID-19 до момента са над 152 000.

 

 

"В Риети ситуацията е доста по-тежка, отколкото тук. Смятам, че в цяла Италия мерките са много по-строги. Хората не могат да излизат и да се движат така, както тук все още някои хора имат свобода да работят, да си вършат някои задачи. В Риети не смятам, че е много хубаво положението. Доскоро индивидуалните атлети имаха възможност да тренират, сега и това им е отнето", каза Ивет и добави:

"Имам познати, които изкараха този най-известен вирус и го изкараха леко. Заразили са се от своя шеф. Казаха, че нищо особено не са чувствали, просто болка в гърлото, малко кашлица, ниска температура - нищо по-притеснително от един сезонен грип. Но те явно са здрави, млади хора и са имали възможността да бъдат физически добре и да го прекарат толкова леко"

 

"Моля се да сме здрави и да сме силни психически, защото сме късметлии и вярвам, че сме щастливи в момента да живеем в тази държава, в която толкова бързо бяха взети мерки. Смятам, че нещата са под контрол. За това се моля да сме силни психически. Виждам хора, които са на ръба, карат се, има едни избухвания, които се моля да са минимум. Моля се да си подаваме ръка един на друг, да помогнем на всички, които имат нужда, да бъдем благодарни към тези, които се грижат за нас, към лекарите. Човечеството и всички ние - хората, сме преминали през толкова много. Сигурни сме, че и това ще отмине", завърши Ивет.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 3| 3776 |19.03.2020 Въвеждат вечерен час в Смолянска област заради случай на COVID- 19 . 9| 4933 |18.03.2020 Още 11 болни от COVID-19 у нас. По един в Смолян и Велико Търново . 8| 5712 |16.03.2020 Поставят Ивет Лалова и други звезди под карантина в България . 2| 4111 |29.02.2020 Роми от ”Столипиново” молят Борисов за Бърза помощ

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads