Реклама / Ads
16| 8116 |14.04.2020 НОВИНИ

Иво Мирчев: Гешев е милиционерската калинка на Пеевски

.
Иво Мирчев
Ние сме много последователни. Още когато стана ясно, че ще предложат Стоян Мавродиев за шеф на ББР, не изложихме своите аргументи защо той не трябва да бъде назначаван там. Борисов много добре знае кой е той, той е отговорен за замитането на скандала КТБ.
 

Това каза Иво Мирчев от „Да, България“ по БТВ. Той получи право на отговор, след като бившият шеф на ББР Стоян Мавродиев нарече партията терористична организация. Ето какво каза той:

 

Как човек, който е офшорен адвокат, е назначен на високи постове. След това ББР по негово време е раздала половин милиарда заеми с лихва между  2 и 4 процента на кръга на ДПС и 250 млн. лева лично на Делян Пеевски. ББР подпомага българската олигархия. За малкия и среден бизнес лихвата е 10 процента. Сега г-н Гешев да си влезе в ролята и да види какво става. Прокуратурата трябва да разследва. Гешев е милиционерската калинка на Пеевски. Самият Гешев е инсталиран от Пеевски в главна прокуратурата. Никъде по света банките за развитие не работят директно с фирмите. Те работят с търговските банки.

 

Лошо вземане е когато някой не може да си изплати кредита. Реалната сума е много по-малка от тези 75 млн. лева. Ще се  установи, че на  ББР най-вероятно ще й се наложи да отпише този дълг. Цената няма как да е 500 млн. лева. Не е работа на ББР да дава кредит на голяма колекторска компания. Това е работа на търговските банки. Знаете ли, че с тези 75 млн., няколко фирми можеха да си получат заплатите. Колекторските фирми нямат проблем.  Тази банка е свързана с Гергов, тя се е превърнала в банката на едрия бизнес и олигархията.

 

В рамките на шегата, той отвърна: Да истинска терористична групировка сме. Гешев също каза, че ние сме терористична групировка. Обвини Христо Иванов в хакването на НАП.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 7| 8925 |14.04.2020 Илиян Василев: Еволюцията при Гешев е видна . 12| 7621 |14.04.2020 Журналист: Очаквам Инструментът (Гешев) да бъде изографисан на икона . 13| 9167 |14.04.2020 Чувствителни полицейски шефове пишат на Иван Гешев срещу неудобния следовател Бойко Атанасов . 5| 6541 |14.04.2020 БОЕЦ поиска ВСС да провери дали Иван Гешев уронва престижа на съдебната власт

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads